Bakan Işıkhan eğitim desteğini duyurdu! Öğrencilere tek seferlik 15 bin 293 TL ödeme hesaplara yatırılacak

Devlet tarafından şehit ve gazi çocuklarına yapılan eğitim destek ödemelerinin bu sene ne zaman hesaplara yatırılacağı açıklandı.
Bakan Işıkhan eğitim desteğini duyurdu! Öğrencilere tek seferlik 15 bin 293 TL ödeme hesaplara yatırılacak

Özellikle eğitim konusunda devlet tarafından öğrencilere yapılan destek ödemeleri devam ederken, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamada şehit ve gazilerimizin çocuklarının eğitimlerini daha kaliteli bir şekilde sürdürebilmesi için destek ödemelerinin yapıldığı açıklanmıştı. Konuya ilişkin elde edilen bilgilere göre bu sene için de tek seferlik olmak üzere öğrencilere yapılacak olan bu destek ödemesinin ne zaman hesaplara yatırılacağının öğrenildiği aktarıldı.

BAKAN IŞIKHAN AÇIKLADI!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda hem öğrencilerin hesaplarına eğitim seviyelerine göre ne kadar destek ödemesinin yapılacağından bahsedildi hem de ödemelerin hesaplara ne zaman geçileceğini aktardı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekildeydi;

"Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan çocukları ile harp-vazife malullerimize ve çocuklarına eğitim yardımı sağlıyoruz. Bu kapsamda, yılda tek sefere mahsus olmak üzere 18.891 öğrencimize toplam 200,5 Milyon TL eğitim ve öğretim yardımı yapılacak.

  • İlköğretimde öğrenim görenlere 7.646,94 TL,
  • Ortaöğretimde öğrenim görenlere 11.470,41 TL,
  • Yükseköğretimde öğrenim görenlere 15.293,88 TL ödeme, 20 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek.

Evlatlarımıza, kardeşlerimize 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde başarılar diliyorum."

screenshot-221.png

YARIN HESAPLARA ÖDEMELER GEÇECEK!

Yapılan açıklamanın ardından Bakanlık tarafından verilen bu destekten faydalanan kişilerin 20 Ekim tarihinde hesaplarını kontrol etmesi gerektiği ifade edildi. Bununla birlikte destekten faydalanmayan fakat faydalanmak isteyen kişilerin de başvurularını e-Devlet üzerinden "Eğitim Öğretim Yardımı Talebi" bölümünden yapabilecekleri öğrenildi.

Haber Editörü