Bakan Işıkhan'dan asgari ücretliler için zam açıklaması! Tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte asgari ücretliler için tarih belli oldu.
Bakan Işıkhan'dan asgari ücretliler için zam açıklaması! Tarih belli oldu

Milyonlarca asgari ücretli vatandaş tarafından 2024 yılı için yapılması beklenen zamlar hakkında merak edilenler günden güne artıyordu. Durum bu şekilde olunca da bakanlıklar tarafından bilgilendirmek amacı ile yapılan açıklamalar da daha sık gündeme getirilmeye başlandı.

Zammın ne zaman ve hangi oranlarda yapılacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aranın ardından "Türkiye Yüzyılında Sosyal Diyalog" gündemiyle toplandığı gibi burada Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcileri ile de görüşmeler gerçekleştirildi.

DİJİTAL ÇAĞ VE İSTİHDAM

Yeni dünya düzenine göre değişen sistemlerden bahseden Bakan Işıkhan, "Çalışma hayatına ait endüstri ilişkileri, sosyal güvenlik sistemleri, ilgili yapılar ve kurallar geçmiş yıllara kıyasla çok hızlı gelişim ve değişim sürecindedir. Teknolojik gelişmelerin emek piyasaları için yıkıcı olduğu ve dijital emeğin insan emeğinin yerini alacağı düşünülmektedir. Ancak şartlar ne olursa olsun insan olmadan emek olmaz, iş olmaz. Dijital süreçlerin de yine insanlar tarafından yönetileceği unutulmamalıdır. Bu yeni dijital çağ, yeni iş fırsatları, yeni istihdam ve işgücü alanlarının da oluşmasına vesile olacaktır. Bu doğrultuda başta istihdam politikaları olmak üzere ulusal politikalarımızı bu değişim ve dönüşüme uygun bir biçimde çok hızlı bir şekilde geliştirmek zorundayız." dedi.

ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAM!

Komisyon üyeleri ile görüşüldükten sonra kararın alınarak uygulanmaya başlayacağı asgari ücret için ise "2 milyon işverenimizden 1,7 milyonunun bu destekten yararlandığını gördük. Hedefimiz aralık ayında 2024 yılına ilişkin asgari ücret tutarlarını da temmuz ayı asgari ücretinin belirlenmesi sürecinde olduğu gibi tam bir uzlaşı ile belirlemek olacaktır. İşverenler ve işçi temsilcileri inşallah bir araya geldiğimizde yine hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sıklıkla vurguladığı gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek olacaktır." şeklinde konuştu.

Şimdi ise vatandaşlar tarafından Aralık ayında da açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ardından komisyonun bir araya gelerek 2024 Ocak ayı zammını belirlenmesi beklenmektedir.

Haber Editörü