Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Çalışmalar başladı

Meclis'in açılmasının ardından gündeme gelen asgari ücret hakkında bugün Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan çalışmaların başladığını açıkladı.
Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Çalışmalar başladı

1 Ekim itibariyle Meclis'in açılmasının ardından milyonlarca asgari ücretlinin beklediği an geldi. Artan enflasyon karşısında maaşların yükseltilmesine yönelik çalışmaların başlayacağı hakkında daha önce de hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hem de Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalar gelmişti.

Dün meclisin açılması sonucunda ise asgari ücretlilerin yükünü hafifletmeye yönelik çalışmalara bakanlık tarafından başlandığını Bakan Işıkhan "Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu paylaşmak isterim" şeklinde yapılan açıklamalar ile duyuruldu. Bu süreçte vatandaşların maaşlarına yapılacak olan zam oranının belirlenmesi planlanıyor.

BAKAN IŞIKHAN AÇIKLADI!

Asgari ücret hakkında çalışmalara başlandığı hakkında duyuru yapan Bakan Işıkhan ''Asgari ücretin enflasyona göre belirlenmesi durumunda iki farklı rakam ortaya çıkıyor. Orta Vadeli Program'da açıklanan yüzde 65 enflasyon tahmini bulunuyor. Buna göre yapılan hesaplamalarda 6 aylık enflasyon yüzde 37.76 olarak hesaplanıyor. Memurlara ve memur emeklilerine yapılacak olan enflasyon farkı ile yapılacak zam ise bu tahmine göre yüzde 49.46 olacak gibi görünüyor.'' dedi ve "Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu paylaşmak isterim" ifadeleri ile çalışmaların başladığı öğrenildi.

Yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte artık hem memurlar için hem emekli vatandaşlar için yıl sonuna kadar beklenen müjdeli haberin gelmesinin planlandığı ifade edildi. Süreç hakkında yaşanan gelişmeleri son dakika sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.