Bakan Işıkhan'dan son dakika emekli ikramiyesi açıklaması! Kapsam genişlemeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan 5 bin TL emekli ikramiyesinde kapsamın genişleyip genişlemeyeceği konusunda bilgilendirme yaptı.
Bakan Işıkhan'dan son dakika emekli ikramiyesi açıklaması! Kapsam genişlemeyecek

Geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda yapılan görüşmeler sonucunda emeklilere 5 bin TL ikramiye verildiği açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından her emekliye bu ikramiyenin verilip verilmeyeceği konusunda merak edilenler arttı. Yalnızca çalışmayan emeklilere verileceği öğrenilen ikramiyeye ilişkin Bakan Işıkhan tarafından yeni açıklama geldi.

EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEĞİ AÇIKLANMIŞTI!

Kabine Toplantısı'nın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” şeklinde ifadeler ile Kasım ayında ikramiyelerin hesaplara yatırılacağı açıklandı.

İKRAMİYENİN KAPSAMI GENİŞLEDİ!

Verilecek olan ikramiye hakkında merak edilenlerin artmasının ardından gündeme gelen bir diğer konu da bu ikramiyenin her vatandaşa verilip verilmeyeceği konusu oldu. Yalnızca çalışmayan emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacağı öğrenilen ikramiyeye ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." ifadeleri ile yalnızca çalışmayan vatandaşların alabileceği öğrenildi.

Böylelikle çalışan emeklilerin hesaplarına Kasım ayında herhangi bir ikramiye ödemesinin yapılmayacağı öğrenildi.