Bakan Işıkhan'dan son dakika ev kadınlarına emeklilik açıklaması! 5 sene içerisinde hayata geçirilecek

Milyonlarca ev hanımı tarafından beklenen açıklama geldi. Ev hanımları için emeklilik hakkında çalışmalara başlandığı bakanlık tarafından duyuruldu.
Bakan Işıkhan'dan son dakika ev kadınlarına emeklilik açıklaması! 5 sene içerisinde hayata geçirilecek

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda ev hanımları için uzun süredir konuşulan ve gelmesi beklenen emeklilik konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Bununla birlikte emekli vatandaşlar için verilen ikramiye ve Orta Vadeli programa ilişkin de bilgilendirmelerde bulundu.

EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 5 bin TL ikramiye hakkında Bakan Işıkhan, "5 bin lira tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Yasal süreç için yarın adım atılacak. Bakan olarak, emeklileri sadece mali yönden değil sosyal yönden de destekleyeceğimiz projelere adım atmak istiyoruz.

Bazı protokoller yapacağız yerel yönetimlerle; kamu yararına çalışma programı dediğimiz, park ve bahçelerde çalıştırılması, kültür sanat etkinliklerinde daha indirimli yararlanmaları konusunda. Bizler uzun yıllar çalışıyoruz, milletimizin kalkınması noktasında herkesin bir çabası var. Emekli hazırlık programlarında biz daha sağlıklı yaşlanmaları için, emekliliği yaklaşmış olan personelimizi alacağız eğitimlerde bulunacağız. Enflasyonun yarattığı tahribattan vatandaşlarımızı korumak zorundayız." şeklinde açıklamalar yapıldı.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞANSI!

Uzun süredir milyonlarca ev hanımı tarafından büyük bir merak ile beklenen emeklilik hakkında da "Çalışmalarımıza başladık, 5 yıllık dönem içinde bunu hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek." şeklinde açıklamalara yer verildi.

Yapılan bu açıklamalar ile milyonlarca ev hanımı için emekli olmanın artık hayal olmaktan çıkacağı öğrenildi.

EYT HAKKINDA DA KONUŞTU!

Son olarak geçtiğimiz sene yürürlüğe giren EYT kapsamında yapılan yenilikler hakkında ise şu şekilde konuştu;

  • EYT düzenlemesi Mart ayında yürürlüğe girdi.
  • 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı.
  • 8 Eylül 1999 ve öncesi sigorta girişi olanlar kapsama dahil edildi.
  • Kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl hizmet şartı aranıyor.
  • SSK'lılarda 5 bin-5 bin 975 prim gün sayısı gerekiyor.
  • Bağ-Kur ve emekli sandığında 7 bin 200 - 9 bin prim gün sayısı ekleniyor.

Canlı yayında son dakika açıklamaları ile milyonlarca vatandaş için müjdeli haberi vermiş oldu.