Bakan Şimşek'ten son dakika emekliye zam açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından son dakika emekliye zam açıklaması geldi. Ocak ayında yapılması beklenen zamma ilişkin detaylar merak konusu oldu.
Bakan Şimşek'ten son dakika emekliye zam açıklaması!

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte emekli vatandaşlara yapılması beklenen zamlara ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.

EMEKLİLERE MÜJDE VERİLMİŞTİ!

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” şeklinde yapılan açıklama ile ikramiye ve maaş zamları hakkında bilgilendirme yapılmıştı

BAKAN ŞİMŞEK SON DAKİKA AÇIKLADI!

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan ikramiye açıklamalarının yanı sıra maaşlara yapılması beklenen zamma ilişkin, "Bir ödeme kararlaştırdık, emeklilerimiz, memurumuz, işçimiz, bütün çalışanlarımız için sözümüz var enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde emeklilerimizi önceliklendireceğiz" dedi.

ENFLASYON AÇIKLMASI!

Emekli maaşları hakkında yapılan bu açıklamanın yanı sıra enflasyon hakkında da konuşan Bakan Şimşek, "Çok güçlü adımlar attık, enflasyonu çapalayacak eşiklere doğru geliyoruz. İnanıyorum ki programımız, özellikle tüm ülkemize kalıcı, uzun vadeli çözüm üretecek bir program. Hem parasal, hem miktarsal, hem seçici kredi sıkılaştırmasına gittik, bunu destekleyecek gelir politikalarını ortaya koyduk.

Maliye politikasında önleyici tedbirler aldık. Bir yıl sonraki enflasyonu çapalayacak, onu bir şekilde yatırımcıları ikna edecek bir para politikası duruşuna geçeceğiz dedik ve o noktada gerekeni yaptık.

Yapısal reformları bir takvime bağladık, öngörülebilir durumda. Küresel faizler yüksek ve yüksek kalacak diye öngörülüyor, bizim gibi ülkeler için bu karşıdan esen bir rüzgar." şeklinde açıklamalara yer verildi.