Bakan Varank beklenen tarihi duyurdu: Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkıyor, piyasaya sürülecek?

Türkiye'nin milli atılım hareketleri arasında yer alan yerli otomobil TOGG için beklenen tarih açıklandı. TOGG ne zaman piyasaya sürülecek, satışa çıkacak?
Bakan Varank beklenen tarihi duyurdu: Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkıyor, piyasaya sürülecek?

Yerli otomobil projesi TOGG üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken, TOGG fabrikası inşaatı yakından takip ediliyordu. Konu hakkında bir son dakika açıklaması da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapıldı. 

Özel bir radyo programına konuk olarak katılan Bakan Varank, TOGG'un satış tarihi ve piyasaya çıkış tarihi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ilk yerli otomobili olması nedeniyle büyük önem taşıyan milli araba projesi kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyordu. 

TOGG NE ZAMAN ÇIKIYOR, PİYASAYA SÜRÜLECEK?

Türkiye Ortak Girişim Grubu TOGG tarafından satışa sunulacak olan yerli otomobil için ilk etapta fabrika inşaatı başlatılmıştı. TOGG otomobil fabrikası için inşaatın sona yaklaştığını belirten Bakan Varan, yerli otomobil fabrikasının 29 Ekim tarihinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında açılacağını söyledi. 

Bakan Varank yerli otomobil fabrikasının açılması ile birlikte ilk otomobilin banttan inmesi ile beraber sertifikasyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Sertifikasyon sürecinin de tamamlanmasının ardından ilk TOGG araç satışı işlemlerine 2023 yılının Mart ayında başlanacağını belirten Bakan Varank fiyat konusunda da bilgilendirme yaptı. 

Bakan Varank beklenen tarihi duyurdu: Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkıyor, piyasaya sürülecek?

YERLİ OTOMOBİL TOGG SATIŞ FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Türkiye'nin yerli otomobili olan TOGG satış fiyatı için de merak konusu olmuştu. TOGG satış fiyatı için de bilgilendirme yapan Bakan Varank "C sınıfı SUV tipi aracın aynı sınıftaki içten yanmalı araçlarla rekabet edeceğini" dile getirerek bu segmentte yer alan araçlarla aynı fiyattan satışa sunulacağını söyledi.