Bakan Varank merak edilen soruyu yanıtladı yerli otomobil TOGG fiyatı ne kadar olacak?

Nevşehir'de düzenlenen 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları etkinliğine katılan Teknoloji Bakanı Mustafa Varank TOGG fiyatı hakkında yeni açıklamada bulundu.
Bakan Varank merak edilen soruyu yanıtladı yerli otomobil TOGG fiyatı ne kadar olacak?

Yerli otomobil satın almak isteyen kişiler tarafından merak edilen soruların başında yer alan TOGG fiyatı hakkında son dakika açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapıldı. Bakan Varank, 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları etkinliği kapsamında Nevşehir'e giderken burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran yerli otomobil TOGG projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Varank ilk yerli otomobilin 2023 yılında banttan ineceği sözünü bir kere daha yeniledi. Muhalefetin dev projede bir açık aramak için sürekli yarıştığını belirten Bakan Varank yerli otomobilin fiyatı için de beklenen açıklamasını gerçekleştirdi. 

YERLİ OTOMOBİL TOGG'UN FİYATI BELLİ Mİ, TOGG KAÇ TL OLACAK?

Son dönemde yükselen araç fiyatları nedeni ile yakından takip edilen ve fiyatı merakla beklenen yerli otomobil TOGG fiyatı hakkında son dakika açıklaması yapan Bakan Varank kendilerinin başından beri hep aynı şeyi söylediklerini belirterek “Biliyorsunuz bu bir özel sektör yatırımı. Burada şirketin bir fiyat politikası var. Başından beri şunu söylüyorlar. 'Biz piyasaya C sınıfı SUV bir araçla çıkacağız. Dolayısıyla aynı segmentteki yani C sınıfı SUV segmentindeki içten yanmalı, benzinli dizel araçlar hangi fiyattan satılıyorsa biz o fiyat marjından piyasaya gidip rekabetçi olacağız'.

Başından beri söyledikleri bu. Bu manada da fiyatını merak edenler listeleri alırsınız elinize. Şu anda piyasada C sınıfı SUV araçlar hangi fiyatlardan satılıyor?" diyerek merak eden kişilerin bu segmentte yer alan araçların fiyatlarına bakmaları gerektiğini söyledi. Söz konusu fiyatlar ise 449 bin TL ile 684 bin TL arasında değişiyor.