Bakanlık başvuru yapan o kişilere aylık 4 bin 336 TL yardım yapacak! Başvuru şartları belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile birlikte Bakanlık tarafından başvuru yapan belirli kişilere 4 bin 336 TL destek ödemesi yapılacağı öğrenildi.
Bakanlık başvuru yapan o kişilere aylık 4 bin 336 TL yardım yapacak! Başvuru şartları belli oldu!

Her sene olduğu gibi bu sene de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara belirli tutarlarda destek ödemesi yapılacağı öğrenildi. Bu ödemeleri resmi internet sitesi üzerinden Aile Bakanlığı yaptığı son açıklama ile birlikte de kronik hastalara aylık yardım yapacağını ifade etti. Bu yardımların kapsamları merak konusu iken özellikle de son dönemde yaşanan deprem felaketi nedeni ile başvuru hakkında detaylar da aratılmaya başlandı. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından binlerce vatandaşımız yıkılan enkazların altında kalarak hayatını kaybetti. Hala süren çalışmalarda enkaz altında mucize aranırken bir yandan da deprem bölgesinde bulunan depremzede vatandaşlarımız için de yardımlar yapılmaya başlandı. Hem maddi hem de manevi yardımların bölgeye peş peşe yapılmasının ardından, deprem bölgelerinde bulunan kronik hastalar için de durum oldukça zorlaştı. 

Deprem bölgelerinde bulunan ve belirli ihtiyaçlarını karşılaması gereken kronik hastalar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemesinin yapılacağı öğrenildi. Yapılan bu son açıklama ile birlikte ödemler için sağlanması gereken şartlar ve detaylar ise gündem oldu. 

AİLE BAKANLIĞI 4 BİN 336 TL ÖDEME YAPACAK! 

Her ay vatandaşlara düzenli bir şekilde yapılacak olan bu destekten faydalanmak isteyen kişiler tarafından merak edilen sorular ve yanıtları ise şu şekilde verildi; 

Kronik Hastalık Yardımı 

Kapsamı: Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programıdır.

Başvuru: Tüberküloz veya SSPE hastası olan kişi veya hastaya bakmakla yükümlü kişi

Kimler Faydalanabilir: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan
Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişiler

Başvuru İçin Gerekli Evrak: TC Kimlik Kartı

Yardım Tutarı: 4.336,84 TL

Ödeme Dönemi: Ödemeler aylık yapılmaktadır. 

NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan bu yardım için kişilerin yine Bakanlık üzerinden başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Bu nedenle de kişilerin Bakanlıklara giderek ya da e-Devlet üzerinden bulunan yardımlara ulaşarak kolay bir şekilde başvurularını tamamlamış olmaları önemlidir. Yapılan bu ödemeler ve yardımlar Aile Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.