Bakanlık kesenin ağzını açtı! IBAN numaralarınıza 3 bin 500 TL ödeme bugün yapıldı hemen kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bugün yapılan son dakika duyurusu ile birlikte bakanlık tarafından vatandaşların hesaplarına ödeme geçildiği ifade edildi.
Bakanlık kesenin ağzını açtı! IBAN numaralarınıza 3 bin 500 TL ödeme bugün yapıldı hemen kontrol edin

Dar gelirli vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerinden biri olan Sosyal ve Ekonomik Destek programı ödemeleri bugün hesaplara yatırıldı. Yapılan açıklamalara göre düzenli olarak yapılan 3 bin 571 TL'lik ödemlerin bugün yardımdan faydalanan vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandığı ifade edildi.

Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre ise "Ekim ayı içerisinde toplam 580 milyon TL ödeme gerçekleştirdik." şeklinde ifadeler ile ödemelerin kişilerin IBAN numaralarına yatırıldığı öğrenildi.

AİLE BAKANLIĞI DUYURDU!

Ekim ayı için ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda merak edilenlerin artmasının ardından bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda "Çocukların aile ortamında sağlıklı bireyler olarak geleceğe hazırlanmalarını önemsiyor, kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hedefle ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına yönelik sağladığımız Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programımız kapsamında, Ekim ayı içerisinde toplam 580 milyon TL ödeme gerçekleştirdik." şeklinde ifadeler ile SED ödemelerin hesaplara yatırıldığı ifade edildi.

screenshot-178.png

SED BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Hesaplara yatırıldığı öğrenilen destek ödemelerinin yanı sıra bu ödemelerden faydalanmak isteyen kişilerin başvuru için sağlaması gereken şartlar da merak konusu olmuştu. Bu şartlar şu şekilde verildi;

  • Ailede çalışan birey bulunmasına rağmen ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşaması
  • Ailede çalışan bireyin ya da çalışabilecek durumda olan bireyin bulunmaması
  • Ailenin ekonomik olarak bir kriz sürecinde olması (olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık, kaza, işten çıkarılma, iş bulamama…)
  • Sağlanan hizmetin çocuk odaklı olması sebebiyle ailede en az 1 çocuğun bulunması
  • Ailede en az 1 çocuğun ve ebeveyninin veya çocuğun bakıcısı konumundaki kişinin kimliğinin bulunması gerekmektedir.

Başvuru yapacak olan kişilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden, gerekli olan belgeleri teslim ederek başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.