Bakanlıktan az önce duyuru geldi! O kişilere tam 90 bin TL burs verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı müjdeyi verdi! TÜBİTAK bursu 90 bin TL oldu. İşte ayrıntılar...
Bakanlıktan az önce duyuru geldi! O kişilere tam 90 bin TL burs verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK'ın burs ve destek programlarıyla ilgili önemli bir duyuruyla gençleri sevindirdi. Bakan Kacır, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Bireysel Genç Girişim çadırında yaptığı açıklamada, TÜBİTAK'ın burs ve destek programları hakkında bilgi verdi.

tübitak burs

Bakan Kacır, TÜBİTAK'ın uluslararası lider araştırmacılar ve genç araştırmacılar burs programları kapsamında verilen aylık burs miktarlarını artırdıklarını duyurdu. Lider araştırmacılara verilen aylık burs miktarını 46 bin 310 TL'den 90 bin TL'ye, genç araştırmacılara verilen burs miktarını da 36 bin 385 TL'den 70 bin TL'ye yükselttiklerini açıkladı. Bu zamların TÜBİTAK ve öğrenciler için hayırlı olmasını temenni etti. Araştırmacıların artan bu kaynaklarla çalışmalarına devam edebileceklerini belirtti. Ayrıca TEKNOFEST kapsamında yaptığı açıklamada, burs programlarının yeni dönem çağrısını duyurarak, Türkiye'nin teknolojik gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Bu gelişmenin Türkiye'deki araştırmacıların daha fazla kaynakla çalışmalarına devam etmelerini sağlayacağı belirtildi. Bakan, burs programlarının yeni dönem çağrısını duyurarak Türkiye'nin teknolojik gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.