Bankada kalan binlerce liranız her an silinebilir! Hemen kontrol edin

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan duyuru ile birlikte milyonlarca vatandaşın hesabında unutulan paraların silinebileceği bu nedenle de sorgulama yapılması gerektiği ifade edildi.
Bankada kalan binlerce liranız her an silinebilir! Hemen kontrol edin

Son yıllarda teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte artık online bankacılık işlemleri artmaya başladı. Nakit para taşıma dönemi neredeyse son bulurken, özellikle de pandemi sürecinin ardından pek çok vatandaş tüm işlemlerini banka ve kredi kartları ile yapmaya başladı. İnternetten yapılan harcamalar için kullanılan banka kartları daha da ileri seviyelere taşınırken artık taksilerde bile kredi kartı ile temassız ödemelerin başladığı görüldü.

Süreç bu şekilde ilerlerken banka ve kredi kartı olan vatandaşların sayısı bir hayli artmaya başladı. Konu ile ilgili elde edilen verilere göre bu sayı 4 yıldır yaş ortalaması gözetmeksizin çoğaldığı gözlemlendi. Bankalar tarafından artan bu talepler nedeni ile kampanyalar ve özel olarak verilen krediler de arttı. Bu fırsattan faydalanmak isteyen vatandaşlar da pek çok bankadan verilen kartlara başvuru yaparak elde etti.

BANKALARDA KALAN BİNLERCE LİRANIZDAN OLABİLİRSİNİZ!

Her ne kadar kredi ve banka kartlarının kullanımı artsa da bu süreç içerisinde vatandaşların bazı durumlarda açtığı hesapları unutarak paralarından olabilecekleri ifade edilmiş oldu. Bankalar tarafından her işlemlerimiz gözlemlenerek, hesap hareketlerimiz görüldüğü gibi uzun süreli kullanılmayan hesapların kapanarak içerisinde kalan paralarımız da bankalar tarafından el konulabileceği öğrenildi. Bu nedenden dolayı pek çok kişinin hesaplarındaki paralarından olabilecekleri ifade edilmiş oldu.

kredi-karti.jpg

KULLANILMAYAN BANKA HESAPLARI ZAMAN AŞIMINA UĞRUYOR!

Kişilerin herhangi bir şekilde gerek mobil bankacılık üzerinden, gerek ATM'lerden gerekse de POS cihazları üzerinden uzun bir süre işlem yapmamasının bankalar tarafından müdahale edilebileceği anlamına geldiği öğrenildi. Kullanılmayan banka hesapları için bankaların 10 sene beklediği, 10 senenin sonunda da hesapların kapanarak içerisinde kalan tutarların Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildiği ifade edildi.

BİNLERCE LİRANIZDAN OLMAMAK İÇİN HEMEN KONTROL EDİN!

Durum bu şekilde olunca da vatandaşlar tarafından bu hesapların nasıl kontrol edilebileceği hakkında merak edilenler de araştırılmaya başlandı. Gelen açıklamalara göre hesaplarınızın olduğu bankaları arayarak, banka şubelerine giderek, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği internet sitelerinden sorgulama yaparak ve TMSF'ye devredilen hesaplar için e-devlet sisteminden sorgulama yaparak kullanılmayan banka hesaplarınızın olup olmadığını kolay bir şekilde öğrenebileceğiniz açıklandı.