Bankalar promosyonların altını açtı! Emekliye 7.500 TL’ye kadar karşılıksız nakit ödemesi yapılacak

Temmuz ayında emekli maaşlarına yansıyan zamlar sonrası, emekli maaş müşterilerini rakiplerine kaptırmak istemeyen bankalarda promosyon ödemeleri 7.500 TL’ye kadar çıktı. En yüksek emekli promosyonunu hangi bankalar veriyor?
Bankalar promosyonların altını açtı! Emekliye 7.500 TL’ye kadar karşılıksız nakit ödemesi yapılacak

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre zamlar yansıtıldı. Emekli maaşlarına gelen zamlar sonrasında, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde ayrıca en düşük emekli maaşı da 2.500 TL’den 3.500 TL’ye yükseldi. Emekli maaşlarında yaşanan artış sonrasında, emekli maaş müşterilerini rakiplerine kaptırmak istemeyen bankalar, 3 yıllık taahhüt karşılığında verdikleri nakit promosyon tutarlarını güncelleyerek miktarı 7.500 TL’ye kadar çıkardı. Bankaların sözleşmeler karşılığında verdiği nakit promosyonlarda ortaya çıkan tabloda, 2 bin liralık farkın da hesaplara yatırılacağı belirtildi. En yüksek emekli promosyonunu hangi bankalar veriyor? İşte detaylar…

AKBANK

Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Akbank, 28 Temmuz – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında maaşını Akbank’a taşıyan emeklilere, 7 bin TL’ye kadar nakit promosyon veriyor. Ayrıca en iki adet otomatik ödeme talimatı verenlere ek olarak 250 TL ve 1.250 TL ve üzeri harcamalar için de 250 TL olmak üzere toplamda 500 TL chip para veriyor. Böylece Akbank’ta nakit promosyon ödemeleri 7.500 TL’ye kadar çıkabiliyor.

GARANTİ BBVA

Bankalar promosyonların altını açtı! Emekliye 7.500 TL’ye kadar karşılıksız nakit ödemesi yapılacak

Garanti BBVA ise emekli vatandaşların bir aylık net maaşlarına göre 7.250 TL’ye kadar nakit promosyon ödemesi yapıyor. Bu ödemelerde Garanti BBVA, alt limit olarak müşterilerine, şartları karşılamaları durumunda 4 bin 850 TL’den başlayan promosyon ödemeleri yapıyor.

YAPI KREDİ

Maaşını 31 Ağustos 2022’ye kadar 3 yıl taahhüt ile Yapı Kredi’ye taşıyan emeklilere, sözleşmeleri karşılığında 7 bin 250 TL’ye kadar nakit promosyon ödemesi yapılıyor. Yapı Kredi’de de nakit promosyonlarda alt limit 4 bin 850 TL’den başlıyor.

KAMU BANKALARI NAKİT PROMOSYON TUTARLARI

Kamu bankaları olarak hizmet veren Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ise maaş düzenlemesi sonrası promosyon miktarlarını değiştirmedi. Taban tutardan nakit promosyon ödemesi yapan kamu bankaları, emekli maaşını 3 yıl taahhüt ile taşıyan emeklilere maaş tutarlarına göre 500 TL, 625 TL ve 750 TL ödeme yapıyor.