Başvuran ailelere 1.250 TL veriliyor! Aile Bakanlığı açıklama yaptı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ederken Aile Destek Paketi ödemeleri merak ediliyor. Aile Destek Paketi sosyal yardımı kaç TL’dir, Mayıs ödemeleri yattı mı?
Başvuran ailelere 1.250 TL veriliyor! Aile Bakanlığı açıklama yaptı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların ihtiyaç sahipliklerine göre çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl uygulamaya sokulan Aile Destek Paketi kapsamında vatandaşlar düzenli olarak ödeme alıyorlar. Bu ödemeleri alabilmek için hak sahibi olunması gerekiyor. Hak sahibi vatandaşlara Aile Bakanlığı nakit desteği sağlayarak bir ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı oluyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Paketi kapsamında vatandaşlara yapılan sosyal yardım ödemelerinden faydalanmak isteyenler başvuru şartlarını araştırıyorlar. Oldukça kapsamlı bir sosyal yardım programı olduğu için Aile Bakanlığı bu nakit desteğini kimlerin alamayacaklarını açıkladı. Türk vatandaşı olmayanlar, 18 yaşından küçük olanlar, Mavi Kart sahibi olanlar, yerleşim adresi yurt dışında olanlar, ailesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışanlar olanların bu sosyal yardıma başvuruları kabul edilmiyor. Başvuru yapanların gelir durumlarına göre değerlendirildiği ve belirlenen sınırın altında kalan vatandaşlara yardım verildiği bildirildi.

MAYIS ÖDEMELERİ YAPILDI MI?

Aile Destek Paketi kapsamında vatandaşlara her ay düzenli olarak ödeme yapılıyor ama aylık ödemelerin ayın hangi günü yapıldığına dair herhangi bir düzen bulunmuyor. Aile Bakanlığı’nın kararı ile ayın hangi günü yatacağı belirlenen Aile Destek paketi yardımlarının Mayıs ödemeleri yapılmadı. Ancak bu ödemelerin Cuma günü kadar yapılır seçim sonrasına bırakılmayacağı tahmin ediliyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile Destek Paketi kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı ödemelerin miktarları da merak ediliyor. Esasında 2022 yılında bu program devreye alındığında en düşük ödeme 450 TL ve en yüksek ödeme 650 TL olarak uygulanıyordu. Zaman içerisinde bu sosyal yardıma zam uygulandı. Şu anda vatandaşlara en az 850 TL ve en fazla 1.250 TL aylık nakit ödeme yapılıyor.

SON BAŞVURULAR YAPILIYOR!

Aile Destek Paketi kapsamında vatandaşlara verilen sosyal yardımlarda son ödeme Haziran ayında yapılacak. Bu ödemeden yararlanmak isteyenlerin Mayıs ayının sonuna kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru yaparak başvurusu onaylanan vatandaşlara Haziran ayında 1.250 TL’ye kadar nakit desteği verilecek.