Bayramda akaryakıt fiyatları! Zam yapılacak mı, benzin ve motorin ne kadar olacak?

Bayramda akaryakıt fiyatları milyonlarca araç sahibi tarafından merak ediliyor. Bayramda akaryakıt fiyatları değişecek mi? Zam veya indirim kararı alındı mı?
Bayramda akaryakıt fiyatları! Zam yapılacak mı, benzin ve motorin ne kadar olacak?

Ramazan Bayramı’na artık çok kısa bir süre kaldı. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ülke genelinde Ramazan Bayramı tatili olacak. Bu bayram tatilini değerlendirmek isteyecek olanlar ise araçları ile seyahat etmeyi planlıyorlar. Bunun için de akaryakıt fiyatları özellikle araştırılıyor. Bayramda akaryakıt fiyatlarında herhangi bir değişiklik olacak mı?

AKARYAKITTA ZAM VEYA İNDİRİM HABERİ GELDİ Mİ?

Piyasadaki fiyatlar değerlendirildiğinde akaryakıt maliyetlerine dair bir çıkarım yapılabiliyor. Öncelikle brent petrolün varil fiyatı 83 dolar seviyesine düştü. Bu olumlu bir veri akışı olsa da dolar kurundaki gelişmeler bir denge vazifesi görüyor. 19,40 TL’ye yükselen dolar kuru akaryakıt maliyetlerinin arttırmış olsa da brent petroldeki düşüş olası akaryakıt zammını törpüledi.

BAYRAM ÖNCESİ ZAM KARARI AÇIKLANMAYACAK!

Akaryakıt sektörü kaynakları tarafından verilen bilgilere göre bayramda akaryakıt fiyatları için herhangi bir zam kararı alınmayacak. Akaryakıt şirketleri mevcut fiyat tarifeleri üzerinden satışlara devam edecekler. Küresel piyasalarda da akaryakıt fiyatlarını değiştirebilecek gelişmeler yaşanmıyor.

DOLAR KURU RİSK YARATIYOR!

Petrol üreten ülkelerin bazılarında Mayıs ayında üretim kesintisi uygulanacak. Bu aynı zamanda petrol stoklarını da etkileyecek. Şimdiden bunun fiyatlaması yapılmaya başlandı ve fiyatlarda düşüşler görülmeye başlandı. Stok karmaşası sona erdikten sonra ise üretim kesintisinin fiyatlar üzerinde yükseltici bir etki yapması bekleniyor.

BAYRAMDA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Bayram boyunca uygulanacak olan akaryakıt fiyat tarifeleri belli oldu. Buna göre motorinin litresi İstanbul’da 21,06 TL, Ankara’da 21,48 TL, İzmir’de 21,56 TL olacak. Benzinin litresi ise İstanbul’da 22,41 TL’ye, Ankara’da 22,80 TL’ye, İzmir’de 22,79 TL’ye satılacak. LPG otogaz için ise İstanbul’da 10,25 TL, Ankara’da 10,45 TL ve İzmir’de 10,30 TL fiyatları veriliyor.