Beklenen an geldi! Milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına yapılacak zam o tarihte açıklanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün yapılan açıklamalarda memur ve emekli vatandaşlara yapılacak olan zam tarihlerinin belirlendiğini ifade etti. O tarih hesaplandı!
Beklenen an geldi! Milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına yapılacak zam o tarihte açıklanacak

Dün AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir milyonlarca memur ve emekli vatandaşların beklediği zam hakkında tarihi açıkladı.

ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ!

Senenin başından bu yana memur ve emekli vatandaşların maaşlarına bir iyileştirme yapılması sık sık gündemdeydi. Artan enflasyonun ardından maaşlara karşılık vatandaşların ezdirmeyeceğini ifade eden Erdoğan, bu süreçte yapılacak olan zam hakkında da bilgilendirme yaptı.

Dün de yapılacak olan maaş zamlarına ilişkin "Bu ülkenin her bir vatandaşının, doğumundan ölümüne kadar “adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık” başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız. Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız." şeklinde konuştu.

MEMUR VE EMEKLİ VATANDAŞLARIN MAAŞLARINA ZAM!!

Gelen bu açıklama ile birlikte maaşlara yapılacak olan zam için kritik tarihi açıkladı. Uzun süredir gündemde yer alan zamlara ilişkin net tarih ilk kez verildi. Maaşlara yapılacak olan zam hakkında konuşan Erdoğan, "Kaderini ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleştirmiş bir partiye, bir kadroya ve bir ittifaka yakışan da budur. Bize düşen hak ve hakikat mücadelesini son nefesimize kadar sabırla sürdürmektir. Bugün buradaki birlikteliğimizi, işte bu ahdin ve azmin sembolü olarak görüyoruz. Rabbim bu kutlu mücadelede yolumuzu, bahtımızı açık eylesin… Rabbim bu meşakkatli yolda istikametini kaybedenleri de ıslah eylesin… Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

MAAŞ ZAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından internet üzerinde en çok araştırılan konular arasında kabine toplantısının ne zaman yapılacağı yer aldı. Daha önce yapılan toplantılara bakıldığında 2 haftada bir (nadir bir durum bulunmadıkça) toplantının gerçekleştirildiği görüldü. Bu nedenle son toplantıdan itibaren yapılan hesaplama sonucunda kabine toplantısının 9 Ekim Pazartesi yani yarın yapılmasının planlandığı ifade edildi.