Belediye çalışanlarına zam haberini resmen duyurdu! En düşük işçi maaşı 20 bin TL oldu

Bugün Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son duyuru ile birlikte belediyede işçi olarak çalışan vatandaşların maaşlarının 20 bin TL olduğu öğrenildi.
Belediye çalışanlarına zam haberini resmen duyurdu! En düşük işçi maaşı 20 bin TL oldu

Belediyede işçi olarak çalışanlar dikkat! Bugün Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen törende enflasyonla mücadele konusuna değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda da çalışanları enflasyona ezdirmeyecekleri hakkında duyuru yapılmasının ardından belediye tarafından çalışanların maaşlarına zam yapılması konusunda karar alındığı öğrenildi.

EN DÜŞÜK MAAŞ 20 BİN TL OLDU!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamalara göre maaşlara yapılan zam "Büyükşehir Belediyesi Mardin Kent AŞ bünyesinde istihdam edilen 1754 çalışanın enflasyon karşısındaki mali kayıplarını gidermek adına yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi ile verilen haklara ilaveten her işçinin aldığı net ücrete Ekim 2023 maaşı ile birlikte ödenmek üzere yaklaşık 5 bin lira iyileştirme yapılarak çalışanlarımızın en düşük aylık maaşı net 20 bin liraya yükseltilmiştir. Aynı şekilde Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüz bünyesinde istihdam edilen toplam 82 daimi işçimizin Toplu İş Sözleşmesi ile verilen haklara ilaveten her işçimizin aldığı ücrete Ekim 2023 maaşı ile birlikte ödenmek üzere yaklaşık 4 bin lira iyileştirme yapılarak en düşük işçimizin yıllık ortalama maaşı net 24 bin 500 liraya yükseltilmiştir." şeklinde ifadeler ile çalışan vatandaşlara duyuruldu.

Böylelikle çalışan vatandaşların daha refah seviyesinde içerisinde yaşaması için bu adımın atıldığı ifade edilerek, 5 bin TL iyileştirmeye gidildiğinin altı çizildi. Bu iyileştirme sayesinde en düşük çalışan maaşı 15 bin TL iken artık 20 bin TL'ye yükseldi. Kapsam dahilinde bakıldığı zaman ise bir işçinin ortalama yıllık maaşı ise 24 bin 500 TL oldu.