Benzine Brent Petrol İndirimi! İndirim Beklentisi İçin Tarih Açıklandı

Dolar kuru ve brent petrolde yaşanan gelişmelere akaryakıt fiyatlarına yansıtılmaya devam ediyor. Benzine son dakika zam beklentisi açıklandı! Benzine indirim var mı, ne zaman gelecek, benzinin pompa fiyatı ucuzlayacak mı?
Benzine Brent Petrol İndirimi! İndirim Beklentisi İçin Tarih Açıklandı

Araç sahiplerinin beklediği indirim haberi son dakika olarak geldi! Brent petrol fiyatında yaşanan düşüşün ardından gözler akaryakıt fiyatlarına çevrilmişti. Rusya ile Ukrayna savaşının patlak vermesinin ardından brent petrolde yaşanan yükseliş döneminde yapılan rekor zamlar yaşanan düşüşe rağmen ne yazık ki pompaya aynı hızla yansıtılmamıştı. 

Duruma tepki gösteren araç sahipleri benzin ve motorine indirim talep ederken beklenen açıklama benzin için geldi. Akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan son dakika açıklaması ile pompa fiyatlarına yansıyacak yeni indirim resmen duyuruldu. Peki, benzine indirim ne zaman gelecek, hangi tarihte pompaya yansır?

DOLAR KURU VE BRENT PETROL FİYATINDA SON DURUM NE?

Evet, yapılan son dakika açıklaması ile benzine indirim geleceği ilan edildi. Dolar kurunda yaşanan yükselişe rağmen brent petrol fiyatının 95 - 105 dolar bandında sıkışık bir seyir izlemesi ile akaryakıt fiyatlarına indirim haberi açıklandı. Brent petrol fiyatı an itibari ile 101,16 dolar seviyesinde tutunmaya çalışırken FED tarafından Temmuz ayında 75 - 100 baz puanlık bir faiz artışı yapacağı beklentisinin ortaya çıkması ile brent petrol baskı altına girmişti. 

Benzine Brent Petrol İndirimi! İndirim Beklentisi İçin Tarih Açıklandı

Dolar kurunda ise yaşanan yükselişin biraz daha sakinleşmesi ve dolar kurunun 17.25 - 17.50 TL bandında dinginleşmesi ile akaryakıt fiyatlarına yeni indirim haberi kesinleşti. 

Benzine Brent Petrol İndirimi! İndirim Beklentisi İçin Tarih Açıklandı

Dolar kuru serbest piyasada haftanın son işlem gününde kapanışını 17.40 TL seviyesinden yapmıştı. Türkiye'de piyasalar hafta sonu tatili nedeniyle kapalıyken, sığ piyasada kur şu anda 17.10 TL seviyesinden işlem görüyor. 

SON DAKİKA BENZİBenzine Brent Petrol İndirimi! İndirim Beklentisi İçin Tarih AçıklandıNE, MAZOTA İNDİRİM VAR MI, BENZİNE İNDİRİM GELECEK Mİ?

 Şu anda geçerli olan fiyatlar üzerinden benzin Ankara'da 23,78 TL seviyesinden işlem görürken akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan açıklama ile benzine 96 kuruşluk indirim yansıyacağı ilan edildi. Yapılacak olan indirim 19 Temmuz 2022 Salı günü pompaya yansıyacak.