BİST100 endeksi haftayı tırmanışla bitirdi! Kazandıran hisseler tek tek açıklandı TKFEN, KCAER, KONTR, CIMSA ve bu hisseler

Dünyanın en çok kazandıran Borsaları arasında yerini alan Borsa İstanbul'da Bist100 endeksinin rekor yükselişleri ardından bugünkü kazandıran yatırım araçları belli oldu.
BİST100 endeksi haftayı tırmanışla bitirdi! Kazandıran hisseler tek tek açıklandı TKFEN, KCAER, KONTR, CIMSA ve bu hisseler

Türk Lirasındaki değer kaybı ile birlikte başlayan ve yatırımcının Borsaya yönelmesine vesile olan ekonomik buhran ortamında BİST100 endeksi adeta rekor maratonuna girmişti.

thumbs-b-c-f9d85bb2ef3ed656aafcbbc913023e43.jpg

BİST100 endeksi haftayı tırmanışla bitirdi! Kazandıran hisseler tek tek açıklandı TKFEN, KCAER, KONTR, CIMSA ve bu hisseler- BIST 100 endeksi bugün bir önceki kapanışa göre 34,59 puan artışla ve yüzde 0,43 değer kazanarak 8.035,05 puana kadar yükseldi. Uzman yatırımcılara göre ise Borsadaki yukarı yönlü hareketlilik devam edecek.

Milyonlarca yatırımcının sıkı sıkıya takip ettiği Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi için kazandıran hisseler tek tek sıralandı. TCMB'deki mevduat hesaplarındaki faiz artış oranları yatırımcıyı mevduat hesaplarına çekerken faiz artışlarının devam etmesi ile birlikte hareketlenen dolar kuru da BİST100 için etkili oldu.

KAZANDIRAN VE KAYBETTİREN HİSSELER

Bu haftayı yoğun hareketlilik ile başlatan Borsa, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,02 ile taş, toprak, en çok kaybettiren ise yüzde 1,82 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. BIST 100 endeksine dahil olan hisseler arasında güne en fazla yükselişle başlayan hisseler TKFEN, KCAER, KONTR, CIMSA ve OYAKC oldu. Güne ekside başlayan hisseler arasında ise TAVHL, KOZAA, ASUZU, BAGFS ve EGEEN oldu. Hareketli geçen borsa yüksekliğinin önümüzdeki hafta nasıl seyredeceği yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor.