Bitcoin Bu İmzayı Bekliyor! Kripto Paraların Kaderi Biden'in Kaleminin Ucunda

ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanacak olan kripto para stratejisi kararnamesi için nefesler tutuldu. Bitcoin'e yaptırım kararlarını içeren kararname kripto paralar için düşüşü tetikleyebilir!
Bitcoin Bu İmzayı Bekliyor! Kripto Paraların Kaderi Biden'in Kaleminin Ucunda

Rusya'nın kendisine Ukrayna'ya müdahalesi nedeni ile uygulanan yaptırımları ve ambargoyu kripto paralar ile deleceği açıklaması Bitcoin başta olmak üzere yükseliş yaşanmasına neden olmuştu. Daha sonrasında ise FED Başkanı Powell tarafından temsilciler meclisinde yapılan konuşmada kripto para yasa tasarısının yeniden gündeme gelmesi ile bitcoinde son derece sert bir düşüş yaşanmıştı.

Süreçte gözler bugün ABD Başkanı Joe Biden tarafından atılacak olan imzaya çevrildi. Kripto para yatırımcılarının nefeslerini tutarak bekledikleri karar kapsamında Biden'in atacağı imza ve metindeki içerik kripto paralardaki yönü belirleyecek. Özellikle de FED'in kendi kripto para birimi yönündeki bir ifade gelmesi durumunda kripto paralarda sert düşüşler yaşanabileceği belirtiliyor.

ABD KRİPTO PARA YASASINDA SON DURUM NE, BİTCOİN YASAKLANACAK MI, YASAKLANIRSA NE OLUR?

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü yapmış olduğu değerlendirmesinde “Rusya’nın yaptırımlardan kaçmasını engelleyecek her yolu engellemeye çalışan Batının bu anlamda tıpkı banka aracılığı ile uluslararası para gönderiminde olduğu gibi borsalara sermaye kontrolü getirmesi olası" diyerek bu nedenle ilk etapta kripto para yasasının borsalara ilişkin para giriş ve çıkışlarına yönelik olmasını beklediklerini söyledi.

Avrasya Blockchain ve Kriptopara Araştırmaları Derneği Başkanı Kadir Kurtuluş ise Biden'in imzalayacağı kripto para yasası için Merkez Bankası kripto para birimlerine yönelinmesi halinde kripto paraların büyük darbe alacağını belirterek "Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar her ne kadar önemli imkanlar sunsalarda, yasal düzenlemeler ciddi anlamda gerilemelerine sebebiyet verecektir" dedi.

Bitcoin Bu İmzayı Bekliyor! Kripto Paraların Kaderi Biden'in Kaleminin Ucunda

Yapılacak olan açıklama öncesinde bitcoin de toparlanma yükselişi yaşanırken an itibari ile bitcoin 38 bin 844,30 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.