Borsada neler olacak, beklentiler neler? Ünlü ekonomist açıkladı!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, Borsa İstanbul ile alakalı çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Borsa İstanbul’un patlayabileceğini belirten Tunç Şatıroğlu yatırımcıları da uyardı.
Borsada neler olacak, beklentiler neler? Ünlü ekonomist açıkladı!

Türkiye’de finans alanında isabetli değerlendirmeleri ile tanınan ekonomist Tunç Şatıroğlu son günlerin tartışılan konusu haline gelen Borsa İstanbul hakkında değerlendirmelerde bulundu. Borsanın deprem olduktan sonra açık kalmasını çok yanlış olarak değerlendiren Tunç Şatıroğlu kapatılmasın diye uğraşanların bu işlerden anlamadıklarını söyledi.

BORSA KAPANMALIYDI!

Depremden hemen sonra yapılması gerekenleri açıklayan Tunç Şatıroğlu, “Deprem olduktan sonra borsayı açmamalıydınız. Açıklanan tedbirleri ilk gün devreye sokmalıydınız. Yüksek frekanslı işlemleri azaltmalı ve halka arzları da durdurmanız gerekiyordu. Borsayı o gün açan adam hala daha görevinde oturuyor. Piyasa da ondan bir şey yapmasını bekliyor. Daha çok beklerler.” dedi.

YATIRIMCILAR TÖVBE EDECEK

Borsa İstanbul’da bundan sonrasına dair değerlendirme yapan Tunç Şatıroğlu, “Şu anda borsaya yeni para enjekte edilerek borsa yukarıya doğru taşınmak isteniyor. Bu para belirli hisselere gidecek. Genele yayılmayacağı için biz çoktan geri dönülemez noktayı aştık. Borsa yükselse bile bazı yatırımcılar tövbe edecekler. Elinde ne varsa satıp çıkacak ve bir daha da gelip almayacak.

Deprem sonrasında borsa açık tutularak büyük kayıplar verildi. İnsanlar da şimdi sürekli satıyorlar. Kimisi zararda ve bekliyor zararının kurtulmasını. Zararını kurtardığı an o da satıp çıkacak. Kol kesip, zararı göze alıp çıkacaklar olacak. Bu daha da kötüye gidecek. Artık insanların güveni kalmadı. Krizi çok kötü yönettiler.” ifadelerini kullandı.

BORSA ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNMEZ!

Borsada eski günlere dönüş beklentisi olmadığını belirten Tunç Şatıroğlu, “İnsanların güvenini bir defa kaybettiğinizde o güveni yeniden kazanmak çok zordur. Ben kişisel olarak borsanın eski günlerine dönmesini beklemiyorum. Dönse bile bu sadece belirli hisselerle olur. Kazanç genele yayılmaz. Zararda olan yine zararda kalmaya devam eder.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.