BOTAŞ'tan doğalgazda yüzde 63'lük indirim açıklaması!

Bedava doğalgaz ile konutlara özel bir imkan sağlanırken BOTAŞ bir de doğalgaz indirimi açıklaması yaptı. Doğalgaz’da yüzde 63 oranında indirim uygulandığı bildirildi.
BOTAŞ'tan doğalgazda yüzde 63'lük indirim açıklaması!

Doğalgaz alanında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Karadeniz doğalgazı ile Türkiye’nin eli bu alanda biraz güçlenirken doğalgaz fiyatlarına da bu durum yansımaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konutlarda 1 ay ücretsiz 12 yay da 25 metreküp bedava doğalgaz müjdesi vermişti. Dünyada gerileyen doğalgaz fiyatlarının etkisiyle şimdi de BOTAŞ doğalgaz indirimi açıklaması yaptı.

YÜZDE 63’LÜK İNDİRİM

BOTAŞ bir açıklama yayınlayarak kamuoyu ile, “2022 Ekim ayı esas alındığında, sanayide kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında 1 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranlarında indirim yapılmıştır.” bilgisini paylaştı.

Doğalgaz fiyatlarının nasıl değiştiğine dikkat çeken BOTAŞ bu fiyatları piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, EPDK’nın tarife ve ilgili kararları, alım-işletme giderlerindeki değişimin etkilediğini bildirdi.

AVRUPA’DA EN UCUZ DOĞALGAZ KULLANIMI OLAN 3. ÜLKE TÜRKİYE

BOTAŞ 1 Mayıs 2023 tarihi itibariyle tarifelerde herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıkladı. Ayrıca Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda Ukrayna ve Macaristan’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük fiyatlı doğalgazın Türkiye’de kullanıldığı bildirildi.

DOĞALGAZA YENİ ZAM GELİR Mİ?

Doğalgaz ile alakalı olarak vatandaşlarda bir zam endişesi bulunuyor. Dünyada enerji krizi etkisini kaybetmeye başladı. Maliyetlerde gerçekleşen fiyat gerilemeleri de doğalgaz zamlarının önüne geçebiliyor. Türkiye’nin de Karadeniz doğalgazını devreye alması mile ciddi bir maliyet avantajı oluşacak. Bu durumda ilerleyen aylarda doğalgaz fiyatlarına zam yapılmasına dair olasılık düşük görünüyor. Ancak yeni bir enerji krizinin çıkması durumunda piyasa şartları değişecek ve o zaman yeni zamlar gündeme gelebilecek.