Bu bölümlerden mezun olanın SPK'da işi hazır! SPK KPSS şartsız personel alımını başlattı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından personel alımı yapılacağı bildirisi yayımlandı. İlgili iş ilanlarına göre Sermaye Piyasası Komisyonu'nda aralarında yazılım geliştirme uzmanları ve ağ uzmanlarının da bulunduğu BT yetenekleri aranıyor. Başvuru sahiplerinin hem özel hem de genel koşulları dikkatle değerlendirmesi gerektiğini lütfen unutmayın.
Bu bölümlerden mezun olanın SPK'da işi hazır! SPK KPSS şartsız personel alımını başlattı

SPK Personel İşe Alım Şartları

A) Genel koşullar:

1) Türk vatandaşı olmak;

2) Kamu hakları geri alınmaması,

3) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler dolmuş olsa dahi, Milli güvenliğe karşı suçlar, anayasal düzene, bu düzenin işleyiş durumuna karşı işlenen suçlar, zimmete para geçirme, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, belgede sahtecilik, güvenin kötüye kullanma, dolandırıcılık, hapis cezasına çarptırılsa dahi kasten işlenen suçlar; Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine aykırı suçlardan, iflas, teklif manipülasyonu, performans manipülasyonu, suç veya kaçakçılık suçlarından kara para aklama veya kasten işlenen suçlardan dolayı bir yıldan az olmamak üzere hapis cezası alınmaması,

4) Askerlik durumuna ilişkin, askerlik hizmetiyle ilgilenmeyen, henüz askerlik çağına gelmemiş veya aktif askerlik hizmetini tamamlamış veya Yedeklere transfer edilmiş veya askerlik çağına gelmişse transfer edilmiş;

5) İşinin devamlılığını engelleyecek herhangi bir akıl hastalığı bulunmamak.

6) Hakkında Sermaye Piyasası Kanunu ile diğer mali kanunlara göre suç sayılan fiillerden dolayı herhangi bir mahkûmiyet kararı bulunmamaktadır.

7) Güvenlik soruşturmaları ve/veya arşiv araştırmalarında memur atamalarına engel teşkil edilemez.

 8) Üniversite Konseyi tarafından eşdeğerliği kabul edilen yurt dışındaki bir fakülte veya yükseköğretim kurumundan Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği alanlarından 4 yıllık bir bölümü tamamlamış olmak.

9) Bilgisayar alanında eğitim veren Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi gibi (8) numaralı bentte belirtilen fakülteler dışındaki dört yıllık fakültelerden mezun olanlar ve teknoloji, İstatistik Fakültesi, Matematik Fakültesi ve Fizik Fakültesi. Yurt denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınır. Yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar. (Bu maddede adı geçen üniversite mezunları, aylık sözleşmeli maaşın en fazla iki katını ödeyen pozisyonlara başvurabilirler.)

10) Maaşı maaş sınırının iki katını aşmayanlar için en az 3 yıl mesleki deneyim, diğerleri için yazılım, yazılım tasarımı, geliştirilmesi ve bu sürecin yönetilmesi veya kurulumu, yönetimi alanında en az 5 yıl mesleki deneyim Mesleki deneyim. Büyük ağ sistemleri (mesleki tecrübenin tespiti sırasında, 657 sayılı Kanun kapsamında kadrolu bilgi işlem personeli veya aynı Kanun veya 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4(B) maddesi ve benzeri kapsamında sözleşme statüsündeki hizmetler) Çalışan statüsünde bir BT uzmanı olarak ikramiye ödemeleri yoluyla belgelenen hizmet süresi olarak kaydedilir. özel sektör sosyal güvenlik sağlayıcıları).

11) Bilgisayar çevre birimi donanımı ve yerleşik ağ yönetimi güvenliği ile ilgili

 bilgi sahibi olmanız koşuluyla, popüler programlama konusunda en az ikisinde yeterlilik kanıtı (akredite bir lisans veya yüksek lisans sertifikası). Lisansüstü bölümden eğitimin tamamlandığı programlama dilini gösteren belge veya onay yazısı. Kullandığınız programlama dilini belirten iş yerinizden alacağınız sertifika veya bir eğitim kurumundan alacağınız katılım belgesi gibi belgeler kabul edilebilir. )

12) Hizmetin gerektirdiği nitelikler, sağduyu ve atılganlık, yoğun iş temposuna ayak uydurabilme becerisi, takım çalışmasına yatkınlık.

Başvuru tarihi, yeri, başvuru formu

SPK personel alımlarına başvurular 4 Ekim – 18 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ​​üzerinden kabul edilecektir. Başvurular şahsen ya da posta yoluyla yapılabilir. Yukarıdaki başvuru koşullarını taşımayanların başvuruları kabul edilmeyecek. Adaylar birden fazla sözleşmeli olarak BT personeli pozisyonuna başvurabilirler.