Bu sefer kuyumcular değil Dünya Altın Konseyi duyurdu: Merkez Bankaları altın topluyor Sarıkız efsanesi geri dönüyor

Enflasyon tüm dünyada piyasaları karıştırmaya devam ederken Dünya Altın Konseyi sarıkız efsanesinin dönüş yolunda olduğunu duyurdu. Altın fiyatlarında son durum ne, düşecek mi , yükselecek mi?
Bu sefer kuyumcular değil Dünya Altın Konseyi duyurdu: Merkez Bankaları altın topluyor Sarıkız efsanesi geri dönüyor

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından yapılan şahin açıklamalar ve faiz artırımı dalgası ile dünya çalkalanmış, dolar endeksi rekor seviyelere ulaşmıştı. Doların aşırı değerlenmesi ile beraber ons altının fiyatı yeniden düşüşe geçerken Dünya Altın Konseyi tarafından açıklanan rapor gündeme bomba gibi düştü. 

Dünya Altın Konseyi yıl ortası görünüm raporu ile altın fiyatlarındaki beklentiler de gün ışığına çıkmış oldu. Altın fiyatları için yapılan değerlendirmede yılın ilk 6 aylık döneminde yatay bir seyir izlendiği belirtilirken yılın ikinci yarısında ise birinci yarıya oranla daha zorlu bir piyasa ortamı beklendiği açıklandı. 

YÜKSEK ENFLASYON VE OYNAKLIK ALTINI DESTEKLEYECEK! 

Altın fiyatları için yapılan değerlendirmede yükselişini sürdüren enflasyon rakamlarının ve piyasada ki oynaklığın sarı kız için destekleyici olacağı vurgulandı. Altın için olumsuz olan gelişmeler ise faiz oranlarında yaşanan artış ve ABD dolarındaki potansiyel güç olarak açıklandı. Amerika'nın teknik resesyona girmesinin ardından altın için fiyatlama olumlu yönde gelişiyor. 

Altın fiyatlarının yıl başından bu yana sabit performansının donuk kalmasına rağmen yine de en çok getiri sağlayan yatırım araçları arasında yer aldığı belirtildi. Dünya Altın Konseyi küresel araştırma başkanı Juan Carlos Artigas tarafından verilen mülakatta ise altın fiyatlarının yüksek telde yürümesini beklediklerini dile getirdi. 

Bu sefer kuyumcular değil Dünya Altın Konseyi duyurdu: Merkez Bankaları altın topluyor Sarıkız efsanesi geri dönüyor

 ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Amerika'da yaşanan enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde çıkması ve Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan büyüme rakamları ile ABD ekonomisinin teknik resesyona girmesi altına destek olmuştu. Dünya Altın Konseyi, ikinci çeyrek Küresel Altın Talebi Trendleri raporu verilerine göre Merkez Bankalarının altın alımları büyük hız kazanırken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın ilk 6 ayında en çok altın alan Merkez Bankası olarak ilk sırada yer aldı. Merkez Bankaları'nın altın toplaması altında yükseliş beklentisini arttırdı. 

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen kurumlar ve kişiler tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Bu bilgiler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.