Bunu yapanlar 2023'te paralarını kaybedecekler! İslam Memiş'ten altın, dolar tahminleri ve uyarıları

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 2023 yılı beklentilerini açıkladı. Dolar kuru hakkında uyarı yapan ünlü ekonomist 2023 için bazı iflas uyarıları da yaptı.
Bunu yapanlar 2023'te paralarını kaybedecekler! İslam Memiş'ten altın, dolar tahminleri ve uyarıları

2022 yılının son günleri yaşanırken piyasalardaki hareketlilikler yeniden dikkat çekmeye başladı. Dolar kuru 18,71 TL’ye yükselirken gram altın da 1.092 TL’den işlem görmeye başladı. Ons altın tarafından ise bir kez daha 1.800 dolar barajı aşıldı ve 1.815 dolar seviyesinde işlemler yapılmaya devam ediliyor.

Yılın son günlerinde piyasaları değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 2023 yılına dair piyasalardaki beklentilerini de açıkladı. Yatırımcılara yatırım tavsiyesi vermeden bazı uyarılarda bulunan İslam Memiş bazı kişilerin 2023 yılında iflas riski ile karşı karşıya kalacaklarını belirtti.

EN AZ 6 AY BEKLENMELİ!

Yatırım yapılırken önemli olanın vade olduğunun altını çizen İslam Memiş, “Bir kere yatırım yapıyorsanız ve piyasalarda belirsizlikler çok fazlaysa ani hareketlerden kaçınmak gerekiyor. Altın, dolar veya gümüş ne yatırımı yapacaksanız en az 6 ay beklemeyi göze alırsanız para kazanırsınız. Bugün alıp en az 6 ay unutacaksınız gidip altın, dolar veya gümüş alabilirsiniz.” dedi.

2023 PİYASA TAHMİNLERİ!

Altın, dolar ve gümüş için 2023 değerlendirmesi yapan İslam Memiş, “Altın ve gümüş için pozitif pozisyonumu 2023 yılında da sürdüreceğim. Altın ve gümüş kazandıran yatırım maraçları olacaktır. Dolar tarafından ise biraz daha farklı bir durum olabilir. 2023 yılında dolar kuru 23-24 TL seviyelerine yükselebilir. Ancak ben yatırım yapacak olsam dolara yatırmam. Gram altın veya gram gümüş 2023 yılında dolardan çok daha fazla getiriye sahip olacaktır.” ifadelerini kullandı.

2023'TE BATIP İFLAS EDECEKLER!

2023 yılında yatırım yapmak isteyenleri her zamankinden fazla bir riskin beklediğinin altını çizen İslam Memiş, “Benim yatırım modellerine nasıl yaklaştığımı artık herkes biliyor. Kısa vadeli al-sat yapılmasını hiç önermem. İşte bunun riski 2023 yılında çok daha fazla olacak. 2023 yılının tamamında büyük bir belirsizlik yaşanacak. Kaos yılı olarak adlandıracağımız bir yılda risklerden kaçınmak gerekiyor. Yatırım sepeti yapıp riskleri paylaştıracağız ve olası kaostan en az etkileneceğiz. Kısa vadede de alım satım yapmayacağız. 2023 yılı al-sat yapanlar için iflas yılı olacak. Bu kişiler batacak ve varlıklarını başkalarına kaptıracaklar.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler profesyonel destek almalı veya kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.