Çalışma Bakanı Bilgin'den son dakika açıklaması: Masada tek formül var dedi, net tarih verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika EYT açıklaması yaparak ilk kez net tarih verdi. EYT'de masadaki formüller neler, tek formül hangisi, prim gün şartı olacak mı, EYT ne zaman çıkacak, EYT'de son dakika gelişmesi bugün ne oldu?
Çalışma Bakanı Bilgin'den son dakika açıklaması: Masada tek formül var dedi, net tarih verdi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerindeki çalışmalar tüm hızı ile sürerken çalışmanın çıkacağı tarih kadar hangi şartlarla kimlerin hemen emekli edileceği de merak konusu olmuştu. EYT yasası hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika açıklaması yaptı. 

İlk işe giriş tarihi 9 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler SGK mevzuatında yapılan değişiklik nedeniyle emeklilik hakkı için getirilen yaş şartı engeline takılmış ve emeklilik haklarını kaybetmişlerdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar kelimelerinin ilk harflerinden oluşturulan EYT çatısı altında toplanan kişiler emeklilik haklarının kendilerine verilmesini talep ederken süreçte pek çok EYT'li ise belirlenen yaşa ulaşarak emekli olmuş ve kapsam dışına çıkmıştı. 

EYT'DE SON DAKİKA BUGÜN: BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI! EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Vatandaşın sırtındaki geçim derdi yükselen enflasyon ve beraberinde gelen zamların etkisi ile her geçen gün ağırlaşmaya devam ederken pek çok kişi EYT müjdesi beklemeye başlamıştı. Özellikle de doğalgaz ve elektrik faturasına gelen zamlarla EYT'li vatandaşlar bu kışı rahat geçirmek için emekli edilmek istediklerini belirtirken konu hakkında son dakika açıklaması Bakan Vedat Bilgin tarafından yapıldı. 

Çalışma Bakanı Bilgin'den son dakika açıklaması: Masada tek formül var dedi, net tarih verdi!

Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında önceliği geçici işçiler ve sözleşmeli personel konularına verdiklerini belirterek meclis açılır açılmaz ilk olarak bu 2 konunun gündeme geleceğini söyledi. Ekim ayında taşeron işçi, sözleşmeli personel ve geçici işçiler sorunlarını çözeceklerini belirten Bakan Bilgin "Bir iki konu daha var EYT ondan sonra çünkü onun teknik çalışması biraz daha zaman alacak. Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT Aralık ayı gibi gündeme gelir" diyerek ilk kez net tarih vermiş oldu. 

 EYT KİMLERİ KAPSIYOR, KİMLER EYT'Lİ KABUL EDİLİYOR?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar emeklilik şartlarının değiştirildiği 9 Eylül 1999 ve öncesi ilk işe giriş tarihi olan kişileri kapsıyor.  Bu tarihten sonra işe girenler EYT kapsamı dışında kalırken öncesinde ise emeklilik yaşı için kademeli sistem bulunuyor ve yine işe giriş tarihine göre belirlenen koşullarda emeklilik hakkı veriliyor.