Çalışma Bakanlığından heyecanlandıran asgari ücret zammı açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı resmi bir açıklama yaparak asgari ücret zammına dair son durumu paylaştı. Asgari ücrete zam yapılacak mı?
Çalışma Bakanlığından heyecanlandıran asgari ücret zammı açıklaması!

Bugün asgari ücrete ara zam konusu oldukça yoğun bir şekilde kamuoyunda yer almaya başladı. Emeklilere yapılan maaş zammının ardından asgari ücrete de zam yapılması bir beklenti olarak gündeme geldi. Hatta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücret zammı ile alakalı olarak bir açıklama yaptığı iddia edildi.

BAKAN VEDAT BİLGİN ASGARİ ÜCRETE ZAM YOK DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin o açıklamasında, “Asgari ücrete eğer ihtiyaç duyulursa zam yapılır. Ancak şu anda asgari ücrete ara zammı gerektirecek bir durum yok. Enflasyonda yüzde 20’leri hedefleyen bir ekonomi var. Bu durumda enflasyon düşerken asgari ücrete zam yapılması asla gündemimizde yoktur.” demişti.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İŞİN ASLINI AÇIKLADI

Asgari ücret ile alakalı olarak yapılan bu açıklama çok yayılınca Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı zorunlu bir açıklama yapmak durumunda kaldı. Çünkü Bakan Vedat Bilgin bu açıklamayı yeni yapmadı. Ocak ayının sonunda yapılan bir açıklama yeni bir açıklama olarak gündeme getirilince Çalışma Bakanlığı işin doğrusunu kamuoyu ile paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan bir açıklama yapılarak, “Bugün bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.

KAFALAR KARIŞTI!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücrete zam yapılmayacağına dair bir açıklaması kamuoyuna yansımaya başladı. Ardından Çalışma Bakanlığı böyle bir yeni açıklamanın olmadığını duyurarak düzeltme yaptı. Bu gelişme üzerine asgari ücretliler oldukça heyecanlandı.

Bu gelişme asgari ücrete zam yapılabileceği şeklinde yorumlanmaya başlandı. Seçim öncesi hükümet asgari ücretlilere de bir sürpriz yapabileceği konuşulurken gelen bu açıklama kafaları karıştırdı. Bakan Vedat Bilgin’in asgari ücrete zam yapılmayacağına dair açıklamasının direkt Bakanlıkça düzeltilmesi zam kapısı aralandı şeklinde yorumlansa da henüz herhangi bir resmi adım atılmış değil .