Cebinde kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapanlara 680 TL para iadesi yapılacak

Kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor! Kredi kartı aidatı yıllık işletim ücreti para iadesi için emsal karar açıklanırken kredi kartı sahipleri başvuru yaparak para iadesi alabilecekler.
Cebinde kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapanlara 680 TL para iadesi yapılacak

Cebinde kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapanlara 680 TL para iadesi yapılacak - Özellikle de pandemi döneminde getirilen zorunlu kısıtlama kararları nedeni ile kredi kartı kullanan kişi sayısında büyük artış yaşanmıştı. Kredi kartı alan kişilerin sayılarında yaşanan artış bankaların da iştahını kabartırken bankalar kredi kartı aidatı kesintilerini arttırmıştı. 

Konu hakkında Yargıtay tarafından verilen çok sayıda emsal karar olmasına rağmen bankalar bu tutarları kesmeye devam ediyor. Artık pek çok kişinin kart ekstrelerini yazılı olarak almaması ve bu nedenle kontrol etmemeleri bu kesintinin tespit edilmesini de zorlaştırmıştı. 

KREDİ KARTI AİDATI YILLIK İŞLETİM ÜCRETİ PARASI İADESİ NASIL ALINIR?

Kredi kartı kullanan kişiler için yıllık işletim ücreti ya da kart parası adı altında bankalar kesinti yapmakta olup bu tutarlar için vatandaşların itiraz hakkı bulunmaktadır. Yüksek kredi notu olan, kredi kartı harcaması fazla olan ve ödemesini düzenli olarak yapan kişilere bankalar itiraz etmeleri durumunda kesmiş oldukları bu parayı iade etmektedir. Bu nedenle bankanın yaptığı kesintileri tespit ederek itiraz etmeleri gerekmektedir. 

Cebinde kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapanlara 680 TL para iadesi yapılacak

Kredi kartından alınan paralar için iade talebi ilk olarak bankanın kendisine yapılır. Bankaya yazılı olarak ya da müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden kredi kartı aidat ücreti iadesi için başvuru yapabilirsiniz. Bankalar genelde bu aramada müşterilerine 1 sene boyunca kredi kartını iptal ettirmemesi ve belirli bir harcama limiti sözü vermeleri durumunda para iadesi yapmaktadır. 

CUMHURBAŞKANLIĞI KREDİ KARTI İADESİ E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINIR MI?

Kredi kartı kullanan kişilere Cumhurbaşkanlığı para iadesi konusunda destek vermemekte olup bunun için kişinin bankadan ya da tüketici mahkemesinden alması gerekir. Bankaya itiraz eden kişilerin red kararı alması durumunda tüketici hakem heyeti mahkemesine başvuru yapması yeterlidir. Bu şekilde bankalar para iadesi yapmakta olup bankanın aidatsız alternatif bir kart sunmasına rağmen ücretli kart alanların dışında kalan diğer kart kullanıcıları para iadesi alabilmektedir. Her sene düzenli olarak kesilen kart ücretleri bu nedenle sıkı bir şekilde takip edilmelidir.