Cevdet Yılmaz 12. Kalkınma Planı'nı Komisyon'a sundu! Memur ve emeklilere enflasyona ezdirmeyeceğiz

Bugün Cevdet Yılmaz 12. Kalkınma Planı'nı Meclis'e sunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu.
Cevdet Yılmaz 12. Kalkınma Planı'nı Komisyon'a sundu! Memur ve emeklilere enflasyona ezdirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapılan açıklamalarda 12. Kalkınma Planı'nı Komisyon'a sunulacağı ifade edilmişti. Ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 12. Kalkınma Planı'nı Komisyon'a sundu. Yapılan çalışmalar sonucunda üzerine değinilecek olan konulardan bahseden Cevdet Yılmaz, detayları tek tek açıkladı. Yılmaz tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

MEMUR VE EMEKLİLERİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

"Plan döneminde büyüme oranının yıllık ortalama yüzde 5 oranında gerçekleşmesi ve dönem sonunda kişi başına gelirin 17 bin 554 dolara ulaşması hedeflenmektedir. Büyümenin Plan döneminde dengeli bir yapıda gerçekleşmesi, üretim faktörleri yönüyle verimlilik, üretim sektörleri yönüyle sanayi sektörü ve harcamalar yönüyle ise yatırımların ve ihracatın artırılmasına yönelik politikalar hayata geçirilecektir.

Bütüncül bir anlayış içinde para ve maliye politikası araçlarının etkin şekilde kullanımıyla enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edilerek enflasyonun orta vadede tek haneli rakamlara düşürülmesi ve fiyat istikrarının sağlanmasının birincil öncelikleri olduğunu anlatan Yılmaz, "Bu doğrultuda parasal aktarım mekanizmasının etkin işleyişi için tüm politika araçları kararlı ve bağımsız bir şekilde kullanılmaya devam edilecek, dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülürken belirlenen hedefin gerektirdiği fiyat istikrarının sağlanması için gerekli ön koşullar tesis edilecektir. Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken hayat pahalılığının yol açtığı zorlukları telafi edecek gerekli politikalar da hayata geçirilecektir. Memurumuzu, işçimizi ve emeklimizi hiçbir şekilde enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşlarımızın refah seviyelerini artıracak politikalar önceliklendirilecektir. Dezenflasyon sürecinin başarıyla hayata geçirilmesi ile kalıcı sosyal refahın zemini güçlendirilecektir."

BES DAHA CAZİP BİR HALE GELECEK

"Plan dönemi sonunda yurt içi tasarrufların milli gelire oranının yüzde 32'nin üzerine çıkarılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede, BES daha cazip hale getirilecek, sürdürülebilir tüketim davranışlarının toplumda yaygınlaştırılması desteklenecek, finansal okuryazarlığın artırılması amacıyla hane halkı ve firmalarda tasarruf yapma farkındalığı geliştirilecektir."

KALINMA PLANININ DETAYLARINI ANLATTI!

Son olarak kalkınma planı hakkında "Kalkınma Planı, toplumun tüm kesimleri için uzun vadeli bir perspektif ve hedef birliği sağlamaya hizmet edecektir. Kalkınma sürecinde insan odaklılık, katılımcılık, kapsayıcılık, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkelerini esas alan bütüncül bir yaklaşım izlenecektir. 12. Kalkınma Planı, milletimizin temel değerlerini ve beklentilerini esas alarak kalkınma hedeflerimize ulaşılmasını sağlayacak kapsamlı bir yol haritası olacak, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması, temel hedefimiz olmaya devam edecektir. Bu kapsamda yeşil ve dijital dönüşümü odağa alan, sanayi sektörünün tarım ve hizmetler sektörleriyle bütünleşik olarak başat rol üstlendiği, ülkemizin dünya ticaretindeki konumunun güçlendiği, kaliteli finansman imkanlarının sağlandığı, nitelikli beşeri sermayeyle azami istihdam oluşturan istikrarlı bir büyüme modeli uygulanacaktır." şeklinde açıklamalara yer verdi.

Haber Editörü