CHP'den son dakika ÖTV indirimi vaadi sıfır araç fiyatları dörtte birine inecek!

Araç fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından ÖTV indirimi beklentisi oluşmuştu. Konu hakkında bir son dakika açıklaması daha geldi. CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç yeni seçim vaadini açıkladı!
CHP'den son dakika ÖTV indirimi vaadi sıfır araç fiyatları dörtte birine inecek!

Araba fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeni ile dar gelirli vatandaşlar araba sahibi olmakta zorlanırken gözler gelecek olan ÖTV indirimi müjdesine çevrilmişti. Özellikle de ilk aracını satın alacak kişilere yönelik olarak 5 sene satmama şartı ile ÖTV'siz araç satışı haberi kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. 

Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklama ile ÖTV indirimi sözü verilmiş, iktidara geldiklerinde ikinci el araç fiyatına sıfır araç satacaklarını belirterek araba sahibi olmayı düşünen kişilere seçim sonrasını bekleme önerisi yapılmıştı. Konu hakkında bir son dakika açıklaması da CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç tarafından yapıldı. 

CHP İKTİDARA GELİRSE ÖTV İNDİRİMİ YAPACAK MI, SEÇİMNDEN SONRA ARAÇ FİYATLARI DÜŞER Mİ, NE OLUR?

Engin Özkoç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile "CHP iktidara geldiğin halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV'yi çizeceğiz. İlk yapacağımız işlerden biri, 1.6 motor otomobillerde vergileri bugünün yaklaşık dörtte biri oranına indirmek olacak. ÖTV'yi de lüks araç alanlara uygulayacağız" diyerek araba alan kişilere uygulanan vergileri indireceklerini söyledi. 

ÖTV İNDİRİMİ GELİRSE ARAÇ FİYATLARI NE KADAR DÜŞER, UCUZLAR?

ÖTV'siz araç satışı konusu gündemdeki yerini korurken olası bir ÖTV indirimi sonrası araç fiyatları da merak konusu oldu. ÖTV indirimi sonrası araç fiyatları yapılacak olan indirime bağlı olarak değişirken açıklanacak olan orandan sonra belirlenecek. Ancak Özkoç'un dörtte bir fiyatına indirim açıklaması ile bugün 430 bin liradan satılan Renault Clio modelinin 322 bin 500 liraya düşmesi anlamına gelecek.