Çocuğu okula giden ailelere ödeme yağmuru başladı! Tek şartla 300 TL'den 600 TL'ye kadar yardım alın!

Çocuğu olan ailelere maddi destekler devam ediyor! Şartları taşıyan 600 TL'ye kadar ödeme alacak! Tüm detaylar haberimizde.
Çocuğu okula giden ailelere ödeme yağmuru başladı! Tek şartla 300 TL'den 600 TL'ye kadar yardım alın!

Bakanlık ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek ödemelerine son hızıyla devam ediyor. Annelere 300 TL ile 600 TL arasında maddi destek verilecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇOCUKLU AİLELERE MADDİ DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalara göre doğum yardımı şartları belli oldu. Doğum yapan annelerin maddi desteklerden faydalanabilmesi için 112 gün boyunca aynı iş yerinde çalışıyor olması, doğum parası almak için doğumun sağ şekilde gerçekleşmesi gerekiyor. 

çocuklu ailelere maddi destek

Doğum izni başlamadan işten ayrılanlar ödemelerden faydalanamayacak. Aynı zamanda kadın çalışanın doğum sonrasında aldığı raporu iş yerine teslim etmesi gerekiyor. Doğum yardımları ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL ödeme yapılıyor. Başvurular en yakın Kaymakamlık aracılığıyla doğum belgesi ve kimlik kartıyla giderek yapılıyor. Doğum yardımından faydalanmak için doğumların 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra yapılmış olması gerekiyor. Aynı zamanda Bakanlık ortalama 300 TL seviyelerinde emzirme desteği de sağlıyor. Ödemeden faydalanmak için annenin çalışıyor olması gerekiyor.