Commerzbank rapor yayınladı! Seçim sonrası dolar ve euro kaç TL olacak?

Commerzbank Türkiye’de yapılacak olan seçimlerin piyasalara olası etkilerine dair bir rapor yayınlayarak dolar ve euro kurları ile alakalı olarak fiyat tahminlerini açıkladı. Dolar ve euro kaç TL olacak?
Commerzbank rapor yayınladı! Seçim sonrası dolar ve euro kaç TL olacak?

Türkiye’de artık seçim heyecanı zirveye ulaşırken geri sayımda piyasaların durumu da merak ediliyor. Seçimden piyasaların nasıl etkileneceğine dair önemli değerlendirmeler yapılıyor. Yabancı finans kuruluşları da buna dair araştırma raporları açıklıyorlar. Son rapor hazırlayarak açıklayan yabancı finans kuruluşu Commerzbank oldu.

COMMERZBANK'TAN EURO VE DOLAR KURU ANALİZLERİ!

Commerzbank Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose tarafından hazırlanan raporda seçimlerin piyasalara olası etkileri değerlendirildi. Yayınlanan raporda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kazanması durumunda Türk lirasında düzenlemeler ve çeşitli sermaye kontrolleri ile sağlanan düşük oynaklık halinden çıkılmasının beklendiği vurgulandı. Millet İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda ise ilk aşamada piyasaların tepkisinin olumlu olacağı ama bu ittifakın ortakları arasında uygulamada yaşanabilecek sorunlar nedeniyle Erdoğan’ın geri gelebileceği beklentisiyle piyasalardaki iyimser havanın kısa sürebileceğine dikkat çekildi.

Commerzbank raporunda dolar ve euro kuru için fiyat tahmininde de bulunuldu ama bunun sembolik olduğu belirtildi. Seçim sonrasında ekonomi politikalarına göre bu fiyatların değişebileceği şerhi düşülerek Haziran sonunda euro kuru için 21,5 TL, dolar kuru için 19,5 TL seviyesinin beklendiği bildirildi.

Commerzbank analizine göre euro kuru Eylül sonunda 21,8 TL, Aralık sonunda ise 22,8 TL olacağı tahmini yapıldı. Dolar kurunda ise Eylül beklentisi 19,5 TL, Aralık tahmini ise 20 TL olarak bildirildi.

2024 yılı için de tahminlerini açıklayan Commerzbank Mart 2024’te euro kurunun 23 TL, dolar kurunun 20,5 TL olacağını duyurdu. Haziran 2024’te ise euro kuru 23,1 TL, Eylül 2024’te de 22,9 TL beklentisini duyurdu. Ayrıca Aralık 2024’te euro kurunun 23,2 TL olacağı tahmin edildi.

Dolar kurunda ise Haziran ve Eylül 2024 tahminleri 21 TL, Aralık 2024 tahmini 21,5 TL şeklinde açıklandı.

Yapılan tüm bu değerlendirmelerin bankalararası piyasadaki kur seviyelerine göre olduğu belirtildi. Serbest piyasadaki kur fiyatlarının kapsam dışında olduğu bildirildi. Ayrıca yapılan bu tahminlerin sembolik olduğunun altı ayrıca çizildi. Seçim sonuçlarına göre dolar ve euro kurunun gidebileceği yerlerin yeniden değerlendirilmesi gerekecek.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.