Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Uzun vadeli ve faiz destekli kentsel dönüşüm kredisi geliyor!

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm ile alakalı olarak bir açıklama yaparak yeni bir kentsel dönüşüm kredisini devreye sokacaklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Uzun vadeli ve faiz destekli kentsel dönüşüm kredisi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından bir açıklama yaparak kentsel dönüşüm kredisi ile alakalı olarak yeni bir çalışma yapıldığını duyurdu. Deprem felaketinin ardından kentsel dönüşümün ne kadar önemli bir hale geldiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu dönüşümlere artık çok daha fazla önem verileceğini açıkladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI!

Kentsel dönüşüm konusunda bazı uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz şahittir. kentsel dönüşüm projelerinin bir an önce tamamlanması için adeta yalvardım. Türkiye'nin ikinci dünya savaşı sonrası yaşadığı kontrolsüz köyden kente göç akını şehirleri felç etmiştir. Tek çözüm şehirlerimizi tekrar inşa etmektir. Kentsel dönüşüm projeleri ile bugüne kadar 3,3 milyon konut yeniledik. Biz 15 yıldır kentsel dönüşüm dedik ama muhalefet karşıyız dediler. Vatandaşları toplayıp mitingler yaptılar. Şimdi o vatandaşlar bizim önümüzü kesip gelip binalarımızı yapın diyorlar." dedi. 

Türkiye'de kentsel dönüşümün siyaset üstü bir mesele olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda 81 ilimizde 250 bin konutun yenilenmesi ve TOKİ'nin sosyal konut projelerinde 250 bin konutun inşası sürüyor. Fikirtepe'yi yaptırmadılar önümüzü kestiler ama şu anda yapılıyor. Son depremde yıkılan binaların yüzde 98'inin 2000 öncesi yapılıp binalar olması özel sektörün de bu konuda aşama gösterdiğini görüyoruz. İstanbul başta olmak üzere ülkemizde 6,5 milyon yapı acilen dönüşüme sokulmalıdır. Tüm vatandaşlarımıza eski ve riskli binalarını hemen kentsel dönüşüme sokması çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ!

Kentsel dönüşümü desteklemek için devletin teşvik edici yeni uygulamaları devreye sokacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kentsel dönüşümü yaygınlaştırmak zorundayız. Bunun için vatandaşımızla el ele vererek bu meseleyi gündemimizden çıkaracağız. Çok hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm çalışmalarını yapabilmek amacıyla yeni bir finansman programı üzerinde çalışıyoruz ve bunu ilerleyen günlerde açıklayacağız. Bu kentsel dönüşüm finansmanı uzun vadeli olacak. Ayrıca kullandıracağımız kentsel dönüşüm kredisinde faiz desteği de sağlayacağız. Faizin bir kısmını Hazine üstlenecektir. Bu krediye dair ayrıntıları ilerleyen günlerde paylaşacağız." dedi.