Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu işçilerine yapılacak maaş zammını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamu işçilerine yapılacak olan toplu iş sözleşmesi maaş zammının ne kadar olduğunu açıkladı. Kamu işçilerinin maaşlarına ne kadar zam yapıldı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu işçilerine yapılacak maaş zammını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamu işçileri için toplu iş sözleşmelerinde varılan anlaşmanın detaylarını açıkladı. Kamu işçilerine verilecek olan maaş zammını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sadece kamu işçilerinin değil tüm kesimlerinin maaşlarına zamlar uygulanacağını belirtti.

MAAŞ ZAMLARI BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

"Yapılan görüşmeler üzerinde bende vicdanımı ve değerlerimi bir kenara koymadan, ülkemin de imkanlarını bir kenara koymadan bir değerlendirme yapalım istedim. Çalışma hayatımızın kıymetli temsilcilerini ve onların ailelerini de düşünerek bugüne hazırlığımızı yaptık. Bugün kamu işçileri toplu iş sözleşmesi imza töreni için milletimizin huzurundayız.

Kamu idareleri ve bağlı döner sermayeli kuruluşlar, fonlar, kefalet sandıkları, sermayesinin yarıdan fazlası kamuya ait kuruluşlar, il özel idareleri, belediyelerde alın teri döken işçilerimizin maaş zamlarını belirliyoruz. Tüm bu çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Milletimiz ve devletimiz onların bu gayretlerini unutmamıştır.

Ücretlerde refah payı dahil yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücretini de 15.000 TL’ye çıkarıyoruz. Gazi, terör, mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10 zam yapıyoruz. Fazla mesaide yüzde 70 artış yapıyoruz. Ek ödeme, sosyal yardım ödemesi, tediye gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye geliştikçe ve zenginleştikçe ortaya çıkacak refahı milletimizle paylaşıyoruz. Küresel algında tedarik zincirleri çökerken biz verdiğimiz desteklerle sanayimizi ve üretimimizi ayakta tutuk. Doğrudan ekonomimizi hedef alan saldırılar karşılarında önceliğimiz hep çalışanlarımızın refahını arttırmak oldu. Yine üretimi, istihdamı hedef alan çalışmalar yürütüyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre Türk-İş ve Hak-İş pazarlık masasından istediklerini alarak kalktılar. Kamu işçilerine yüzde 45 maaş zammı ve taban brüt ücret için de 15.000 TL talep edilmişti. Sendikalar bu taleplerini eksiksiz bir şekilde alarak toplu iş sözleşmesini imzalamış oldular.