Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen doğalgaz müjdelerini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak Filyos'ta Karadeniz doğalgazının devreye alınması törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen doğalgaz müjdesini de açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen doğalgaz müjdelerini açıkladı!

Türkiye'nin merakla beklediği tarihi an gerçekleşti. Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın karaya çıkarılıp kullanıma hazır hale getirilmesine dair çalışmalar sonlandırıldı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile Karadeniz doğalgazı karaya çıkarılıp devreye alındı. Karadeniz'den çıkarılan doğalgaz böylece kullanıma sokulmaya hazır hale geldi. Yapılan bu tarihi törende bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara bir de müjde verdi. 

Karadeniz doğalgazına dair açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Filyos'ta ülkemizin iki bayramını bir arada kutluyoruz. Ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazını devreye alıyoruz. Bu projenin ilk adımı 2020 Ağustos'unda atmıştık. 320 milyar metreküplük rezerv bulmuştuk. Şu anda bu rezerv miktarımız 652 milyar metreküp olmuştur. Bu arada Çaycuma 1 kuyusunda da 58 milyar metreküp keşif yapıldı ve toplamda rezervimiz 710 milyar metreküpe çıktı." dedi.

TÜKETİMİN YÜZDE 30'UNU KARŞILAYACAK

Çıkarılacak doğalgazın önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 10 bin personel ve 50 geminin gece gündüz çalışarak ortaya çıkardığı bu başarının gururu milletimizin tamamına aittir. Bugün en mutlu ana geldik. Sakarya sahasında ilk etapta günde 10 milyon metreküp gaz çıkartacağız. Açacağımız kuyularla bunu 40 milyon metreküpe çıkaracağız. Tam kapasite ile çalışıldığında ülkemizin doğalgaz tüketiminin yüzde 30'unu buradan karşılayacağız." ifadelerini kullandı. 

Açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz doğalgazımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin sismik aramasından sondajına, kuyuların açılmasından boruların döşenmesine kadar tüm aşamalarında önceki dönem Enerji Bakanımız Berat Bey'e, şimdi Fatih Bey'e ve emeği geçen herkese milletimiz adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

DOĞALGAZ MÜJDELERİ BELLİ OLDU!

Doğalgaz müjdesini de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi doğalgazımızı kullanmamız elbette önemlidir. İnsanlarımızın aklına şu soru da gelecektir. Bu doğalgaz benim günlük hayatıma ne fayda sağlayacak sorusu sorulacaktır. Biz 21 yıldır bu ülkede yaptığımız her eseri bu soruya cevap olacak şekilde planladık. Okul yaptık, üniversiteler açtık, hastaneler açtık, evlatlarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olmasını sağladık. Bugün Filyos'u ülkemizin en önemli doğalgaz merkezi haline getirdik. 

Ülkemize geçtiğimiz 21 yılda her yatırımda insanımızın refahını arttırdık. Hayat pahalılığı karşısında da vatandaşımızı asla yalnız bırakmadık. Doğalgazda geçen yıl yüzde 75 indirim uygulayarak bunu biz üstlendik. Karadeniz gazımızın ilk keşfini yaptığımızda milletimize müjdeler olsun demiştik. Bugün bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. 

Doğalgaz faturalarını düşürecek iki müjdemiz var. Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketimlerinde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen bu doğalgazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşürülecek. Bu aynı zamanda yaz aylarında çoğu hanelerin hiç doğalgaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Seçimlerden sonraki dönemde bunun vatandaşımıza yansıması çok daha olumlu şekilde tecelli edecektir. Bedava doğalgazınız hayırlı olsun.

Şimdi de Karadeniz gazının sevincini 85 milyon doya doya yaşayabilelim diye ikinci müjdemizi açıklıyoruz. 1 ay boyunca Türkiye'nin tamamından ücret almayacağız. 1 ay boyunca konutlardaki tüm doğalgaz ücretsiz olacak. Daha yeni müjdelerle milletimizin karşısına çıkacağız." açıklamasını yaptı.