Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG kredisini açıkladı! Aylık kaç TL taksitle TOGG satın alınacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobil TOGG için kamu bankalarının kredi kampanyası başlatacaklarını açıkladı. Aylık 0,99 faizle kullandırılacak olan kredinin vadesinin 36 ay olacağı belli oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG kredisini açıkladı! Aylık kaç TL taksitle TOGG satın alınacak?

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG T10X için kamu bankalarının kredi çalışmaları yaptığı açıklanmıştı. TOGG kredisi için kamu bankalarının sağlayacağı imkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Kredi şartlarını da duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan taşıt kredilerinin dışında bir özel kredi verileceğini bildirdi.

TOGG KREDİSİ AÇIKLAMASI

TOGG kredisi için alınan kararı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben buraya Gemlik'ten geldim. Biz durmuyoruz, çalışıyoruz. Kamu bankalarımız, Togg için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay, 0,99 oran ile kredi kullandıracak. Ziraat Bankası böyle bir destek verip 36 ay vade ile bu krediyi kullandıracak Togg satışlarını bu şekilde yapacaklar. Bugün ben de Gemlik'te Togg'u kullandım tekrar. Gemlikliler bizi bırakmadılar. Durmak yok yola devam dediler. Miting alanına o şekilde geçtik resmi rakamı aldım 60 bin kişi dediler. Şimdi burası da muhteşem. Gümbür gümbür 14 Mayıs'a gidiyoruz.” dedi.

TAŞIT KREDİSİ KAPSAMINDA MI OLACAK?

BDDK’nın kararları doğrultusunda uygulamada olan kurallara göre TOGG kredisi taşıt kredisi kapsamında olamayacak. TOGG T10X’in donanım seçeneklerine göre şu anda açıklanan fiyatı 1 Milyon 250 Bin TL olarak ilan edildi. Bankalar değeri 1 Milyon 250 Bin TL olan otomobiller için en fazla 12 aya kadar vadeli taşıt kredisi verebiliyorlar. Kredinin oranı da yüzde 20 olarak uygulanabiliyor. Bu doğrultuda TOGG kredisi bu kapsamın tamamen dışında olmak zorunda. Bir başka alternatif ise taşıt kredilerinde değişiklik yapılması gündeme gelebilir.

TOGG KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

1 Milyon 250 Bin TL değerinde olan TOGG için yüzde 50 oranında kredi kullanılması durumunda vatandaşlar 625.000 TL kredi kullanacaklar. Bu kredi aylık yüzde 0,99 faizle verilecek. Yapılan hesaplamaya göre bu kredi kullanımında aylık kredi taksiti 20.723 TL olacak. Toplam kredi maliyetinin ise 746.033 TL olacağı bildirildi. Daha düşük tutarlı donanım seçeneklerinde TOGG için daha az tutarlı kredi çekilebilecek ve onun için de kredi taksitleri biraz daha azalabilecek.