Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere büyük jest! Ekim ayında yapılacak olan zam oranı netleşiyor

Emekli vatandaşlar tarafından dört gözle beklenen Ekim ayı seyyanen zam hakkında merak edilenlere yanıt geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere büyük jest! Ekim ayında yapılacak olan zam oranı netleşiyor

Artan enflasyonun ardından pek çok emekli vatandaş tarafından Ekim ayında yapılması beklenen seyyanen zamma ilişkin merak edilenler artmaya başladı. Enflasyon karşısında emekli maaşlarının düşük seviyelerde kalmaması amacı ile yapılan çalışmalarda vatandaşların refah seviyelerinin artırılmasına yönelik bir zam uygulanmasının beklendiği öğrenildi.

Konuya ilişkin detayların merak konusu olmasının ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda memur maaşlarının ve emekli maaşların vatandaşların ceplerini rahatlatacak seviyelere yükseltileceği bir kez daha belirtildi.

EMEKLİLERE EKİM AYI SEYYANEN ZAM MÜJDESİ!

Emekli maaşlarına yapılması beklenen zamlara ilişkin yapılan açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Emeklilerimizden gelen serzenişin farkındayız. Gereken adımları yılsonuna kadar atacağız. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" şeklinde ifadeler ile artışın yaşanacağının sinyalleri bir kez daha verildi.

Bu sürece dair daha önce de gelen açıklamalarda yapılacak olan bu zammın sadece kök ücreti 7 bin 500 TL'nin altında olan emekliler için söz konusu olacağı da belirtildi.

MEMUR MAAŞLARI İÇİN ZAM ORANI NETLEŞTİ!

Söz konusu emekliler için yapılacak olan zamların yanı sıra 2024 yılında memurların da maaşlarına zam uygulanacağı öğrenilmişti. Daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalarda "Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz." ifadeleri ile hem emekli hem de memur maaşlarının artırılacağı açıklanmıştı.

Bununla birlikte bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024'te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." ifadeleri ile 2024 yılında memur vatandaşların maaşlarının 33 bin TL'ye yükseltileceği ifade edildi.