Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması! Olumlu gelişmeleri gelecek yıl göreceğiz

New York'ta düzenlenen 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli enflasyon açıklamaları geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması! Olumlu gelişmeleri gelecek yıl göreceğiz

Bugün Merkez Bankası tarafından yapılan faiz açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ekonomi hakkında önemli konulara değinildi. Özellikle de artık ülke olarak artan fiyatlar ile birlikte büyük bir sorun haline gelmeye başlayan enflasyon hakkında da Erdoğan tarafından önemli açıklamalara yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI GELDİ!

Açıklanan verilerin ardından gündeme gelen enflasyon konusu hakkında Erdoğan, "Gerek Hazine ve Maliye Bakanım Mehmet Şimşek gerek Hazine'deki arkadaşlar gerekse Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, onlar bu noktada önümüzdeki yılın ilk çeyreği itibariyle olumlu neticeleri almaya başlayacağımızı söylüyorlar. Biz de onlara güveniyoruz, inanıyoruz. Programa yabancıların bakışı da olumlu.

Orta Vadeli Programı açıkladıktan sonra Türk ekonomisine yönelik artan ilgili G20 toplantısında da görmüştük. ABD'de bu ilginin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti. Bu nedir? Türkiye ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir. Hükümetimizin ortaya koyduğu hedeflerin gerçekçi olduğunun ve Türkiye'nin bunlara ulaşabileceğinden kimsenin şüphesi olmadığının kanıtıdır. Biliyorsunuz Orta Vadeli Program'ın çeşitli ayakları bulunuyor. Tüm dünyanın da sorunu olan yüksek enflasyonla mücadele bizim de programımızın ana hedeflerinden biri. Bunu neyle sağlayacağız? Mali disiplinle, yapısal reformlarla ekonomimizi her türlü fırtınaya dayanıklı hale getireceğiz. Biz bunu daha önce yaptık, yine yaparız. Programımızın en önemli ayaklarından biri de yabancı yatırımın ülkemize çekilmesi. Sadece programı hazırlayıp, duyurmak bile yabancı yatırımcılarda iştah oluşturdu. Bu rüzgarı arkamıza alarak hedeflerimize doğru hızla yürüyeceğiz" dedi.

Yapılan bu açıklamalar ile birlikte gelecek yılı işaret etti. Dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklamalarda da enflasyonun 2026 yılında tek haneli rakamlara düşeceğini göreceğimiz konusun açıklamalar gelmişti.