Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul Gaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’nde bir konuşma yaparak faiz ve enflasyon mesajı verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul Gaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı. Adeta miting havasında geçen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaset ve ekonomi gündemine dair önemli mesajlar verdi.

DOĞALGAZ AÇIKLAMASI

Karadeniz doğalgazı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7’li masa sürekli soruyordu doğalgaz nerede diye. Bizim hükümetimiz Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna doğalgaz boruları yerleştirdi. Bunları görmediniz mi? Şimdi kendi doğalgazımız Filyos’ta yanıyor. Vatandaşlarımıza da müjdelerimizi açıkladık. Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz, kalpleri var ama mühürlü.” dedi.

Ekonomi gündemine dair mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son günlerde birileri çıkmışlar millet kuru soğan, et alamıyor siz yol yapıyorsunuz diyorlar. Milletimizin günlük yaşamında bazı sıkıntılar olabilir. Onlar bugünün işi değil. Aldığımız tedbirlerle ve verdiğimiz desteklerle bu etkileri en aza indirmeye gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANIYOR!

Kentsel dönüşüm ile alakalı olarak da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de 20 yılda 3,3 milyon konutu kentsel dönüşümle yeniledik. 1,2 milyon konutu da TOKİ eliyle inşa ettik. İstanbul başta olmak üzere deprem riski yüksek olan illerimizde kentsel dönüşümü artık hızlandırıyoruz. Gerek kredi destekleri gerekse de diğer teşviklerle bu gündemi sona erdirmiş olacağız. Deprem bizim hazırlıklarımızı beklemiyor. Ülkemizde yeni bir seferberlik başlatıyoruz. 1999 depreminin acıları hala taze olan İstanbul bu seferberlikte ilk sırada yer alıyor. İstanbul'da 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altındadır.” şeklinde konuştu.

FAİZ VE ENFLASYON MESAJLARI

Enflasyon ve faiz hakkında da mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yılın sonuna kadar enflasyon meselesini de kontrol altına almış olacağız. Gelecek yıl da tamamen bu sorunu çözmüş olacağız. Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece bu ülkede faiz asla artmayacak. Göreceksiniz faizle beraber enflasyon da düşecek. Bu 7’li masanın faiz ve enflasyon ile alakalı bir tavırları yok. Bugünkü sıkıntıların üstesinden yine biz geleceğiz.” ifadelerini kullandı.