Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrasında asgari ücret, memur, emekli maaşı 2023 zam açıklaması

Kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika asgari ücret zammı, emekli, memur maaşı Ocak 2023 zam açıklaması geld! Emekli, memur maaşlarına, asgari ücrete kaç TL, ne kadar zam gelecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrasında asgari ücret, memur, emekli maaşı 2023 zam açıklaması

Yaklaşık 2 haftalık sürenin ardından bugün bir kere daha kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kere daha toplanmıştı. Beştepe'de Külliye de gerçekleştirilen toplantı bugün saat 18:00 itibari ile başlamıştı. Yaklaşık 2 saat süren kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek ulusa sesleniş konuşması yaptı. 

Kabine toplantısının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında hem dış hem de iç politikalar konusunda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon 2023 maaş zammı oranları için de değerlendirmede bulundu. 2023 yılında asgari ücrete ne kadar zam gelecek, memur, emekli maaşı 2023 zammı beklentisi ne kadar, yüzde kaç?

2023 YILINDA ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ BEKLENTİSİ NE KADAR KAÇ TL?

Bu sene asgari ücrette bir ilke imza atılmış ve ilk kez yılbaşı sonrası ara zam yapılmıştı. Bilindiği üzere ülkemizde asgari ücret her sene yılda 1 kere olmak üzere Ocak ayında maaşlara zam yapılmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında enflasyonda yaşanan yükselişle mücadeleye devam ettiklerini belirterek enflasyonu en kısa sürede düşüreceklerini söyledi. 

 Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeniyle maaşlara yüksek zam yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazlayla büyüme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Programına uygun devam ettiğimizin işaretidir. Önce 40'lı, ardından 30'lu, yıl sonuna doğru 20'li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz. Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla genişletmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceğiz" diyerek maaşlara 2023 yılında da yüksek zam yapılacağının sinyalini verdi.