Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan memur ve emekli maaş zammı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Memur-Sen’in Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı. Memur ve emekli maaşlarına zam yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu zamların tarihini de duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan memur ve emekli maaş zammı açıklaması!

Memur-Sen’in Genel Kurulu bugün yapıldı. Genel Kurul’a katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memurlara yönelik bir konuşma gerçekleştirerek hem memurlara hem de emeklilere maaş zammı müjdesi verdi. Maaşlara zam yapılmasına dair düzenleme gerçekleştirileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan bu zamlardan hem memurların hem de emeklilerin memnun olacaklarını ifade etti.

EMEKLİ MAAŞLARINA YENİ DÜZENLEME!

Cumhuriyet tarihinin en büyük atamalarını yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplumumuzun hiçbir kesimini ihmal etmiyoruz. Emeklilikte yaşı bekleyen 2,2 milyon kardeşimizin emekli olabilmelerini sağlayan yasal düzenlemeyi yaptık. Nisan ayından itibaren şartları uyan vatandaşlarımız emekli olup maaşlarını almaya başladılar. En düşük emekli maaşını da 7.500 TL’ye çıkardık. Bununla da kalmadık emekli bayram ikramiyelerini 1.100 TL’den 2.000 TL’ye yükselttik.” dedi.

Emekli maaş zamları için de bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7.500 TL’nin altında maaşı olan emeklilerimizin maaşlarını 7.500 TL’ye tamamladık. Seçimden sonra da 7.500 TL’den fazla maaş alan emeklilerimizin maaşlarına yönelik bir düzenleme yapacağız. Bu emeklilerimizi sevindirecek bir haberi seçim sonrasında milletimizle paylaşacağız. Temmuz ayında ayrıca maaş zamlarını emeklilerimizin tamamına yansıtmış olacağız.” dedi.

MEMUR MAAŞLARINA REFAH PAYI ZAMMI!

Memur maaşlarına dair ek bir zam müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Memurlarımızı enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz demiş ve bunu da gerçekleştirmiştik. Ocak ayında memur maaşlarına yüzde 30 zam yaptık. En düşük memur maaşını yüzde 136 artışla 12 bin liraya çıkardık. Temmuz ayında ise maaş zammı ile enflasyon farkının yanında bir de refah payı artışını dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurları enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir defa daha tutmuş olacağız. Biz bugüne kadar ne memurumuzu ne de işçimizi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyiz.” ifadelerini kullandı.

Memurların yaşadıkları kira sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem sonrasında oluşan yoğun taleple özellikle büyükşehirlerde kira fiyatları oldukça arttı. Buna dair de bir hazırlığımız var. TOKİ vasıtasıyla daha fazla konut üreterek memurların ve ücretlilerin refah kaybının önüne geçeceğiz. Bu meseleyi mutlaka çözeceğiz. Kimsenin endişesi olmasın.”şeklinde konuştu.