Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MYK toplantısında flaş 2023 maaş zammı açıklaması: Asgari ücret, memur, emekli maaşı zam rekoru geliyor

2023 maaş zammı oranı için geri sayım devam ederken yaklaşan seçim öncesi maaşlara rekor artış oranı açıklanması bekleniyordu. Yeni bir son dakika haberi geldi! 2023 asgari ücret zammı ne kadar olacak, emekli maaşı zam oranı yüzde kaç olur, memur maaş zammı hesaplama 2023 ne kadar?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MYK toplantısında flaş 2023 maaş zammı açıklaması: Asgari ücret, memur, emekli maaşı zam rekoru geliyor

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş ne yazık ki sabit geliri olan çalışanların ay sonunu getirmesini zorlaştırırken gözler 2023 maaş zamlarına çevrilmişti. Asgari ücretli çalışanlar, memur ve emekliler maaş zammı için açıklanacak oranları beklerken 2023 genel seçimleri öncesinde yüksek maaş zammı beklentisi de artmıştı. 

Ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaş yüksek zam beklentisi içerisine girerken AK Parti'nin son anketlerde oy oranlarının düştüğü iddiası da seçim öncesi yüksek zam söylentilerini güçlendirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısı ile 2023 seçimlerine start verildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN PARTİLİLERE SEÇİM TALİMATI VERİLDİ! 

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu MYK toplantısı ile 2023 seçimlerine resmen start verildi. Genel seçimler öncesi partililer düşen oy oranlarını yükseltmek için ekonomik tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek masaya EYT, memur, emekli maaş zammı ile asgari ücrete zam oranı sürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a EYT yasası üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilirken asıl sunumun ise kabine toplantısı kapsamında Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılacağı belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MYK toplantısında flaş 2023 maaş zammı açıklaması: Asgari ücret, memur, emekli maaşı zam rekoru geliyor

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR?

Toplantıda gündeme gelen en önemli konulardan biri de 2023 asgari ücret zammı olarak öne çıktı. Asgari ücretli çalışanların yaşamış oldukları geçim sıkıntıları gündeme gelirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 maaş zammı hakkında partililere yüksek bir zam yapacakları müjdesini verdi. 

 2023 EMEKLİ ZAMMI SONRASI EMEKLİLERİN MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Emeklilerin maaş zammı içinde rekor yükseliş beklenirken emekliye yapılacak olan maaş zammının içerisinde iyileştirme desteği olarak Cumhurbaşkanı jesti ile ilave zam yapılacağı belirtiliyor. Merkez Bankası tarafından açıklanan 2022 yıl sonu enflasyon tahmini ile yapılan hesaplamalar devam ederken enflasyon farkına ek olarak yüksek bir ek zam verileceği belirtiliyor. 

 2023 MEMUR ZAMMI TAHMİNİ BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ, NE OLUR?

Açıklanan enflasyon verileri üzerinden yapılan hesaplamalarda tahmini zam oranı belirlenirken bu oran üzerinden en düşük memur maaşı tutarının 11 bin 114 TL olacağı belirtiliyor.