Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ÖTV muafiyeti açıklaması! O araçlar için artık ÖTV ödenmeyecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Bursa Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretme Kampüsü Temel Atma Töreni’ne katılarak bazı müjdeler açıkladı. Yapılan en önemli açıklama ise ticari araçlarını yenileyeceklerden ÖTV alınmaması kararı oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ÖTV muafiyeti açıklaması! O araçlar için artık ÖTV ödenmeyecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün önemli bir açılış törenine katıldı. TOGG’un fabrikasının bulunduğu Bursa Gemlik’te TOGG araçlarında da kullanılacak olan bataryanın üretimini yapacak SIRO Batarya Geliştirme ve Üretme Kampüsü için temel atma töreni yapıldı. Bu törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı müjdeler verdi.

TOGG ile alakalı olarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Togg sadece bir otomobil markası değildir. Aynı zamanda tasarımı, yazılımı ile bir tekonoloji hamlesidir. Batarya hamlesi de bu atılımın en önemli hamlesidir. Bu bataryalar sadece Togg'da değil pek çok alanda kullanılan ürünlerdir. Şimdiden Bursa'mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

EVDE ÜRETİM YAPANLARA VERGİ MUAFİYETİ

Evlerde üretim yaparak internette satış yapanlara yönelik bir vergi muafiyeti açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlerde imal ettikleri ürünleri internette satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyor, muafiyet sınırını 320 binden 700 bin liraya çıkarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız düzenleme ile basit usülde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk. Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eşi benzeri olmayan bir düzenleme yaptık. Hali hazırda 830 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor.” şeklinde konuştu.

TİCARİ ARACINI YENİLEYECEKLER ÖTV ÖDEMEYECEKLER

Ticari araç alımları için bir de müjde açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza bir müjdem var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnaflarımız aynı cins araçlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek. ÖTV muafiyeti uygulamasının da esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.