Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika enflasyon açıklaması!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda enflasyon konusu hakkında önemli noktalara değinildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika enflasyon açıklaması!

Bugün günübirlik Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündem hakkında ve enflasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ENFLASYON MESAJI!

Son dönemde enflasyon ile yapılan mücadele konusunda değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşları enflasyona ezdirmemek için çalışmaların yapılacağından bahsederek, "Enflasyonla mücadelede şu an itibarıyla arkadaşlarımızın yoğun bir takvimi var. Enflasyonun dizginlenmesi ve kalıcı olarak tek haneye inmesi amacıyla açıkladığımız Orta Vadeli Program bu yoldaki kilometre taşlarımızı oluşturuyor. Fiyat istikrarının sağlanması için parasal sıkılaşma ve kredi sıkılaşması tedbirleri ekonomi yönetimimizce hayata geçiriliyor. Bu adımlar kaynaklarımızın üretken alanlara yönlendirilmesi ve bu sayede yüksek, sürdürülebilir ve dengeli büyümenin sağlanması amacını taşıyor. Maliye politikaları ile da bu amaçlar destekleniyor. Üretimi ve yatırımı teşvik ederek de enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız. Bu süreçte vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek için aldığımız tedbirler ve attığımız adımlar devam edecek." şeklinde açıklamalara değindi.

ANAYASA HAKKINDA DA KONUŞTU!

Yapılan açıklamalarda bir süredir gündemde olan enflasyon konusu hakkında da "Anayasayla ilgili davetimizi biz 12 Eylül'ün yıldönümünde Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde zaten yaptık. Bunu yaparken de özellikle şunu söyledik, dedik ki 'Gelin bir sivil anayasayı bu dönemde yapalım' Bu konuyla ilgili olarak da AK Parti meclis grubumuz parlamentoda grubu olan diğer partilerle görüşmek suretiyle "gelin bir sivil anayasayı beraber yapalım" davetimizi iletecek. Kabul ederler etmezler, ama biz şu anda kapıları çalacağız. Kim çalacak AK Parti'nin TBMM Grubu. Bundan dolayı da herhangi bir nazlanmaya filan gerek yok. Arkadaşlarıma da gereken talimatları verdim. Grup Başkanımız Abdullah Güler Bey'e "hemen gereken suretle görüşmeleri yapın" dedim. Yani 1 Ekim'den itibaren Meclis konuşmamızda da gerekli vurguyu buna göre yaparız, gerekli adımları da buna göre inşallah atarız." şeklinde açıklamalarda bulundu.