Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika yeni ekonomi açıklamaları! Enflasyon ne zaman düşecek açıkladı net tarih verdi

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyon ne zaman düşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika yeni ekonomi açıklamaları! Enflasyon ne zaman düşecek açıkladı net tarih verdi

Tüm dünya pandemi sonrasında yükselen enflasyon rakamları ile mücadele etmeye çalışırken Türkiye enflasyonun en çok yükseldiği ülkeler arasında yer aldı. Zaten yüksek olan enflasyon rakamları başlayan yükseliş ile rekor seviyelere çıkarken ne yazık ki vatandaşın alım gücünde büyük oranda erime yaşanmıştı. 

Süreçte asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşları için enflasyon üzerinde zam sözü verilirken bir son dakika enflasyon açıklaması da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "Batı Trakya'ya ve Adalar'a yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Neticede o topraklarda yüzlerce yıllık emeğimiz var. Bunlar adına yaşanan gelişmelerden üzüntü yaşamamız doğaldır. Bundan dolayı Yunanistan'a hatırlatmakta fayda var, kendinize gelin" diyerek bir kere daha Yunanistan' uyardı. 

ENFLASYON DÜŞECEK Mİ, NE ZAMAN DÜŞER?

Konuşmasında ekonomiye de yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa ve Amerika'nın yüksek enflasyonla mücadele etmekte zorlandıklarını belirterek kış yaklaştıkça batıyı korku sardığını söyledi. Türkiye'nin ise daha güçlü bir konumda bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aynı durum ekonomide de geçerlidir.

Türkiye salgının sağlık boyutunu nasıl alnının akıyla atlatmışsa, ekonomik boyutunu da yönetmektedir. Bizim hem iş gücüne katılım hem istihdam oranlarımız artıyor. Yılbaşından sonra ekonomide güçlenerek yürümeyi hep birlikte göreceğiz. İhracatta her ay rekor kırıyoruz. Avrupa'da havalimanları kriz üstüne kriz yaşarken, hava üssümüz en başarılı günlerini yaşıyor" diyerek vatandaşların yanında olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonun düşeceği tarihi ise Şubat ayı olarak ilan etti.