Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Temmuz maaş zammı açıklamaları! Maaşlara ne kadar zam uygulanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret ile memur ve emekli maaş zamlarına dair yeni bir açıklamada bulundu. Maaşlara yüzde kaç Temmuz zammı yapılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Temmuz maaş zammı açıklamaları! Maaşlara ne kadar zam uygulanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zamlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşların enflasyona ezdirilmemesine yönelik politikayı uygulamaya devam ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu işçileri için yüzde 45 zam açıklaması yaptı. Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret, memur ve emekli maaşları için de Temmuz ayında zam yapılacağını belirtti.

TÜRKİYE'NİN ZENGİNLİĞİNİ 85 MİLYONLA PAYLAŞIYORUZ

Türkiye’nin zenginleştikçe bu zenginliğin 85 milyon ile paylaşıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz gazı, Gabar petrolü gibi kazançları doğrudan vatandaşlarımızın refahını yükseltecek işler için kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz. Ücretsiz doğalgaz ile almış olduğumuz karar bunlardan birisidir. Türkiye artık bu yüklerin altından kalkacak ekonomik güce erişmiştir.” dedi.

ENFLASYON FARKININ YANINDA REFAH PAYI ARTIŞI YAPILACAK!

Maaş zamları hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zamlarına kadar Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını yeni zamlarla Temmuz ayında getireceğiz. Enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında yaşanan sıkıntıları gidermek için refah seviyelerini yükseltecek yeni düzenlemeler yapılacaktır. Bu kapsamda enflasyon farkının yanında refah payı hazırlıklarımız da var.” ifadelerini kullandı.

MEMUR MAAŞLARI ARTACAK!

Memurlara da seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Memurlarımız maaş zammı konusunda müsterih olsunlar. Onların hakkını vermek bizim boynumuzun borcudur. Kimseyi enflasyona ezdirmedik ve de ezdirmeyeceğiz. Kimse ulaşılan refah seviyesinden daha düşük bir noktaya gerilemeyecek. Bu ülkenin tüm eksikliklerini bugüne kadar biz gidermişsek bundan sonra da biz yaparız.” şeklinde konuştu.

MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan Temmuz zamlarına dair açıklamalar heyecan yaratırken maaş zamlarına dair hesaplamalar da yapılmaya başlandı. Asgari ücret için Çalışma Bakanı Vedat Bilgin 500 dolar hedefini açıklamıştı. Bu zammın oransal karşılığı ise yaklaşık yüzde 15'i ifade ediyor. Bu zam oranı ne enflasyon farkını ne de refah payı artışını karşılamadığı gibi yoksulluk sınırının da altında kalıyor. 

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan Temmuz zammının birbirlerine yakın oranlarda olması bekleniyor. Sadece yüzde 20 civarında bir enflasyon farkının oluşması bekleniyor. Buna refah payı artışının da verilmesi gündeme gelecek. Ancak kamu işçilerine yapılan yüzde 45 zam emsal olarak değerlendirilecek. Bunun için de hem memurlar hem de emekliler Temmuz ayında maaşlarına yüzde 45 oranında zam yapılmasını bekleyecekler.