Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjde ne olacak? Bedava doğalgaz mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Zonguldak Filyos’ta Karadeniz doğalgazının devreye alınması törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada vatandaşlara bir müjde vereceği açıklanmıştı. Bu müjde ile alakalı olarak bir iddia ortaya atıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjde ne olacak? Bedava doğalgaz mı geliyor?

Türkiye için bugün tarihi bir gün yaşanacak. Karadeniz’de bulunan doğalgaz ile alakalı olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ekipleri yoğun bir çalışma içerisine girmiştiler. Bu çalışma neticelendi ve denizden çıkarılacak olan doğalgazın karaya çıkarılması için gerçekleştirilen teknik çalışma sona erdi. Bu akşam da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı tören ile Karadeniz doğalgazı devreye alınacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BEDAVA DOĞALGAZ MÜJDESİ Mİ VERECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara yönelik açıklayacak olduğu müjdenin ne olacağı merak konusu oluyor. Bu konuda ortaya çeşitli iddialar atılsa da hükümete yakın yayın kuruluşu olarak bilinen Sabah’ın iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu iddiaya göre konutlarda aylık 25 metreküpe kadar kullanılacak olan doğalgaz ücretsiz olacak ve faturalandırılmayacak. Türkiye genelinde vatandaşlara sağlanacak bu imkanın maddi karşılığının 30,8 milyar lira olduğu bildirildi.

Karadeniz doğalgazı ile alakalı olarak vatandaşlara verilecek müjdenin ne olacağı konusunda kapsamlı çalışmalar yapıldı. Farklı formüller üzerinde çalışıldı ve birinde karara varıldı. Bunu belirlemek için evlerde yapılan doğalgaz tüketimi analiz edildi. Mutfakta kullanılan doğalgazın aylık 25 metreküp civarında olduğunun tespit edilmesiyle beraber bu yönde bir karar alındı. Nihayetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da görüşü ile vatandaşlara konutlarda geçerli olacak şekilde 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verilmesi kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması beklenen bu müjdesinin neticesinde konutlara gelen doğalgaz faturalarının bugünkü fiyatlarla yapılan hesaplamayla 130 TL’lik kısmını devlet karşılayacak. Bu imkanın tek aylık mı verileceği yoksa yıl sonuna kadar her ay mı uygulanacağı konusunda kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyu ile paylaşacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUGÜN SAAT KAÇTA AÇIKLAMA YAPACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün saat kaçta doğalgaz müjdesini açıklayacağı merak ediliyor. Bu akşam Zonguldak Filyos’ta tören yapılacak. Vatandaşların da katılacağı törenin öncesinde iftar programı düzenlenecek. Ardından ise Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümüne uygun olarak saat 20:23’te Karadeniz doğalgazı devreye alınacak. Bunun hemen ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaparak televizyonlar aracılığı ile millete seslenecek ve doğalgaz müjdesini açıklayacak.