Cumhurbaşkanı imzası ile gece yarısı yayımlandı! 11 ilde kredi borçları Resmi Gazete kararı ile ertelendi

Depremden etkilenen ve OHAL ilan edilen 11 ilde Ziraat Bankası kredi borçları için erteleme kararı alındı. Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında aranılan koşulları taşıyan çiftçilerin bazı kredi borçları ertelendi.
Cumhurbaşkanı imzası ile gece yarısı yayımlandı! 11 ilde kredi borçları Resmi Gazete kararı ile ertelendi

Cumhurbaşkanı imzası ile gece yarısı yayımlandı! 11 ilde kredi borçları Resmi Gazete kararı ile ertelendi - 22 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan 6/2/2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremler Nedeniyle Zarar Gören Bazı İllerdeki Tarımsal Üreticilerin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Kararlar Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Karar (Karar Sayısı: 6816) yürürlüğe girdi. 

Yayımlanan karar kapsamında Kahramanmaraş merkezli deprem nedeni ile hasar gören ve OHAL kapsamına alınan 11 ilde yaşayan Tarım ve Orman Bakanlığı'na kayıtlı çiftçilerin Ziraat Bankası üzerinden kullanmış oldukları kredilere ilişkin borçların ertelenmesine karar verildiği ilan edildi. Karar ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde yaşayan kişilerin aranılan kriterleri taşımaları durumunda deprem nedeni ile ödemeleri gereken kredi borçları ertelenmiş oldu. 

ZİRAAT BANKASI ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARINI ERTELEDİ! 

Yayımlanan kararda "6/2/2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören bazı illerdeki tarımsal üreticilerin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine dair ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 4603 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile 5570 sayılı Kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Cumhurbaşkanı imzası ile gece yarısı yayımlandı! 11 ilde kredi borçları Resmi Gazete kararı ile ertelendi

ERTELENEN KREDİ BORÇLARINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Karar ile beraber ; 6/2/2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ve bağlı ilçelerinde tarımsal ürünleri/varlıklan (ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, işletme tesisleri, ahırları, seraları ve benzeri) zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve/veya Tarım ve Orman Bakanlığının (Bakanlık) diğer kayıt sistemlerine göre kayıtlı olup üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticilerin, tarımsal amaçlı üretici birliklerinin, 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında olup Bakanlığın görev alanı içerisinde yer alan tarımsal amaçlı kooperatiflerin ve sulama kooperatiflerinin, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün, kamu kurum ve kuruluşları ile bunların iktisadi işletmelerinin ve 8/3/2011 tarihli ve 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanunu hükümlerine göre faaliyet gösteren sulama birliklerinin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (Banka) ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş oldu.