Cumhurbaşkanı onayladı, Bakanlık ödemeleri başlattı! O kişilere 1.650 TL destek veriliyor!

Devlet tarafından vatandaşlara verilen sosyal yardımlar son dönemlerde oldukça geliştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı bir sosyal yardım programında daha ödemelerin yapılmaya başlandığı bildirildi.
Cumhurbaşkanı onayladı, Bakanlık ödemeleri başlattı! O kişilere 1.650 TL destek veriliyor!

Türkiye'de sosyal destekler ile alakalı olarak yaşanan son dakika gelişmelerini milyonlarca vatandaş çok yakından takip etmeye başladı. Ekonomik bozulmalardan dolayı insanlar bütçelerine devlet tarafından sağlanan destekleri eklemeye gayret ediyorlar. Alabilecekleri sosyal yardımları araştıran vatandaşlar kendilerine sağlanan yeni imkanları da inceleme altına alıyorlar. 

AİLE BAKANLIĞI HAREKETLENDİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın son dönemlerde en yoğun mesaisi sosyal yardımlar oldu. İhtiyaç sahibi vatandaşların sayısının artması, bazı yeni sosyal yardımlarda ihtiyaç sahipliği şartı aranmaması gibi yeni gelişmelerle bakanlık sosyal yardımlar ile alakalı yoğun bir gündem içerisinde kaldı. Her ay vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından milyarlarca lira vatandaşlara dağıtılıyor. Başvuruları alan Aile Bakanlığı bu başvuruları değerlendirip ödemeleri yapıyor. 

İŞ GÖRÜŞMESİNE GİDENE BİLE SOSYAL YARDIM VERİLİYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yeni bir sosyal yardım programı bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan bu sosyal yardım programı ile artık iş görüşmesine giden bazı vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bunun da belirli koşulları bulunuyor. Her vatandaşa iş görüşmesi yaptı diye sosyal yardım ödemesi yapılacak diye bir durum yok .

Aile Bakanlığı'nın düzenli sosyal yardım ödemesi yaptığı aileler belirli bir sistemde kayıt altında tutuluyor. Pandemi döneminde bu ailelere başvuru yapılmaksızın 1.000 TL'lik sosyal yardım ödemeleri yapılmıştı. Bu aileler için yeni bir sosyal yardım programı daha devreye girdi. 

Düzenli sosyal yardım alan hanelerde yaşayan vatandaşlar içerisinde 18 ile 55 yaş arasında olan ve çalışabilir durumda olmalarına karşın çalışmayan kişilere yönelik bir program düzenleniyor. Bu kişiler Aile Bakanlığı tarafından tespit edilip İŞKUR'a bildiriliyor. İŞKUR bu kişilere iş bulabilmeleri için öncelik tanıyor. Açık iş pozisyonlarında bu kişilerin kişisel durumlarına uygun olabilecek işlerde iş görüşmesi ayarlanıyor. Bu durumda olan vatandaşlar bu iş görüşmelerine giderek Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek ödemesi alabiliyorlar. Üstelik gidilen iş görüşmesi neticesinde işe girme şartı da aranmıyor. 

Aile Bakanlığı'nın iş görüşmesine gitme şartlı sosyal yardım programından yararlananlara 550 TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Yıl içerisinde bu sosyal yardım bir kişiye en fazla 3 defa verilebilecek. Böylece toplamda 1.650 TL ödeme alınabilecek.