Cumhurbaşkanı onaylı 150.000 TL faizsiz destek kredisi! 48 ay vade, 2 yıl geri ödeme yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir destek kredisi açıklaması yapıldı. Buna göre faizsiz 150.000 TL destek kredisi imkanı sağlanacak. Kimler faizsiz 150.000 TL kredi kullanabilecekler, şartları neler olacak?
Cumhurbaşkanı onaylı 150.000 TL faizsiz destek kredisi! 48 ay vade, 2 yıl geri ödeme yok!

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjde bekleyenlere faizsiz destek kredisi haberi geldi. AK Parti’nin seçim beyannamesi açıklandı ve bu beyannamede bir de destek kredisi yer aldı. Bu destek kredisini kullanma imkanı olacak vatandaşlar herhangi bir şekilde faiz ödemesi yapmayacaklar. Kamu bankaları üzerinden verilecek olan kredi ile alakalı olarak ayrıntılı bilgiler belli olmaya başladı.

ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK VE HALKBANK VERECEK!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından vatandaşlara destek kredisi verilebilmesi için bir süredir hazırlık yapıldığı iddia ediliyordu. Hatta bu krediler için bu bankalara sermaye desteği de sağlandı. Şimdi ise verilecek olan ilk destek kredisinin ayrıntıları belli oldu. Buna göre vatandaşlar bu bankalardan 150.000 TL’ye kadar faizsiz destek kredisi çekebilecekler.

KİMLER KULLANABİLİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamış olduğu faizsiz destek kredisi sadece evlenecek olan gençler tarafından kullanılabilecek. Bu durumda olan gençler kamu bankalarına başvuru yaparak destek kredisini alabilecekler. Gençlerin evlenmelerinin teşvik edilmesi ve evlenirken yaşanan maddi zorlukların desteklenebilmesi için devlet bu kişilere çok uygun maliyetlerle kredi imkanı sağlayacak.

MALİYETLER BELLİ OLDU!

150.000 TL faizsiz destek kredisi için maliyet koşulları belli oldu. Bu koşullara göre bu destek kredisi 48 aya kadar vade ile kullanılabilecek. Krediyi çekenler tercih etmeleri halinde ilk 2 yıl boyunca herhangi bir şekilde geri ödeme yapmayacaklar. Geri ödemesiz geçen iki yılın ardından kredi taksitleri ödenmeye başlanacak. Kredi için herhangi bir şekilde faiz maliyeti oluşmayacak. Kredinin faiz yükünün yüzde 100’ü Hazine tarafından karşılanacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

150.000 TL faizsiz destek kredisi başvurusu yapmak isteyenler bu başvuru işlemlerini ne zaman gerçekleştirebileceklerini merak ediyorlar. Bu konuda kamu bankaları kampanya duyurusu yapacaklar. Ardından ise kredi başvuruları alınmaya başlanacak. Herhangi bir yaş şartının ve diğer bazı özel koşulların olup olmadığı bu kampanya duyuruları ile netleşecek.